Ona przychodzi nocą ;)
|
*Insane- zestawienie i status wszystkich zamówień.
Zamówienia z Insane 
Na początek - regulamin bezstresowych zakupów ze mną

- Zamówienia organizuję w moim czasie wolnym, którego czasami mam więcej, czasami mniej. W wypadku, kiedy wiem, że nie będzie mnie jakiś czas na Wizażu - zazwyczaj umieszczam o tym informację w podpisie, ewentualnie na odpowiednich wątkach. W takich sytuacjach - proszę o PW z ważnymi pytaniami
Ogłaszanie katastrofy po np. 2 dniowej nieobecności zignoruję całkowicie
- Zazwyczaj nie robię selekcji osób, które przyjmuję do zamówienia, poza osobami z Czarnej Listy, czyli takimi, które już zdążyły namieszać w zamówieniu którejś organizatorki.
- Jeśli się zgłaszasz do mojego zamówienia - to się nie wycofuj. Grozi to Czarną Listą i zablokowaniem możliwości udziału w jakichkolwiek już zakupach (nie tylko u mnie).
- Nie edytuj poza z swoim zamówieniem! Pisanie na szybko kilku słów, aby tylko się załapać, a później edycja i dopisywania - jest niedopuszczalne, zostanie to przeze mnie zignorowane i zgłoszone Moderatorkom.
- Nie przyjmuję zgłoszeń przez PW, nie ma sklepywania miejsc "w razie zamówienia" i mataczenia w zamówieniu przez PW.
- Osoby rezerwowe również wpłacają mi należność za zamówienie, z prostego powodu - łatwiej mi zwrócić pieniążki, niż się czasem doprosic.
- W przypadku braku wpłaty, kontaktu, wiadomości i generalnie - olewactwa swojego uczestnictwa w zamówieniu - wizażanka trafia na Czarną Listę, a na jej miejsce szukam nowej osoby, która poważniej do tego podchodzi. (Oczywiście rozumiem różne sytuacje życiowe, jeśli się tak zdarzy - napisz mi proszę PW, że jesteś chętna na te butki, zapisałaś się, ale coś Ci wypadło finansowo, że wpłacisz troszkę później - przecież zrozumiem. Tylko żeby to "troszkę później" nie przedłużało się do miesiąca czasu
)
- Staram się na każde PW odpowiedzieć, czasami po różnym czasie. Jeśli wysłałaś mi PW, na które jeszcze nie odpisałam, proszę daj mi znać na którymś z wątków, ewentualnie napisz jeszcze raz. Czasami poczta zawodzi.
- O każdym kolejnym kroku w zamówieniu Was informuję TUTAJ i na odpowiednich wątkach - czyli kiedy wpłacać, kiedy wysyłać adresy, etc. Nie będę przypominać się na PW

- Pilnowanie zamówień, to także Wasz interes. Zawsze prosze sprawdzać moje wyliczenia (staram się, ale mogę się gdzieś-kiedyś pomylić...), pilnować wysłania adresu w odpowiednim czasie...

- Przelewy mam bezpłatne, ale nie mam opcji "zwróć do nadawcy", więc jeśli oczekujesz na zwrot - proszę, wyślij mi PW ze swoimi danymi do zwrotu, a na pewno szybko go otrzymasz

- Nie latam na pocztę z pojedynczymi paczkami, z prostego powodu - wiązałoby się to z każdym wieczorem spędzonym na poczcie
zazwyczaj wysyłam całymi kartonami.
- Wszystkie paczki wysyłam listem poleconym priorytetowym, ewentualnie jeśli są za ciężkie - paczką poleconą priorytetową. Proszę mi nie pisać PW, że ktoś chce w folii, ktoś w kopercie, ktoś ekonomicznym, ktoś zwykłym - przy kilkudziesięciu osobach do rozesłania zwariowałabym
wyjątkiem jest prośba o kuriera 
- Nie mam nic przeciwko np. przetrzymaniu paczki, bo ktoś czeka na kolejne zamówienie, żeby za wysyłkę zapłacić raz. Ale bardzo proszę w takim razie o PW i w przypadku dojścia drugiej tury zamówienia - o przypomnienie na PW również!

- Do kosztów zakupy zawsze doliczam koszty wysyłki (poza odbiorami osobistymi!) i opakowania. W przypadku koperty jest to 1-1,5-2zł, zależnie od jej wielkości. W wypadku kartonów butów - jest to szary papier 1zł/sztuka.
- Czasami zdarzy się, że nie zauważę jakiegoś przelewu - jeśli wpłaciłaś pieniążki, a po dłuższym czasie dalej nie są odznaczone u mnie na liście - proszę napisz mi PW z datą wykonania przelewu. Czasami zawodzi bank, a czasami niedopatrzę

- Odbiory osobiste są oczywiście możliwe - zapraszam na PW w celu uzgodnienia terminu i miejsca odbioru

- Mój kolor na Sigmie to brązowy - I rząd, II od lewej

Legenda moich oznaczeń/kolorów 
- w nawiasie - kwota wpłaty
- na szaro - paczki wysłane, ale nie rozliczone
- na zielono - wysłane i rozliczone "na zero" lub nadpłaty do zwrotu
- na czerwono - wysłane z niedopłatą (do wpłacenia mi)
Zgłoszenie się do mojego zamówienia uznaje za równoznaczne z akceptacją wyżej wymienionego regulaminu 
Zapraszam !
Moje dane do wpłat:
http://docs.google.com/View?id=dfxvzctv_2g956mbcr
Moje poprzednie zamówienia:
https://spreadsheets.google.com/ccc?...LREtFcGc&hl=en
Czas edycji: 2010-05-20 o 15:14
|