Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-11, 13:27   #9
orzeszek01
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez paolineczka Pokaż wiadomość
Witam! Mój pierwszy wpis tutaj
ale zaryzykuję bo ciekawa jestem opinii
MOJE R
śniadanie 8:00 sałatka mojego autorstwa: 3 liście sałaty,2 cienkie plasterki szynki z indyka i sera żółtego, jajko sadzone, łyżka stołowa sosu cesarskiego, herbata zielona z lawendą sos odpada,ser żółty tez. nie ma weglowodanow, w ogole za malo na sniadanie kalorii.
40 minut aerobi
II śniadanie 11:00 płatki corn flakes garść, płatki nesquik garść wymieszane, szklanka mleka, herbata czerwona. platki corn flakes odpadaja na redukcji,nesquik tym bardziej
Obiad 14:00 1 spory gołąbek, sałata z jogurtem naturalnym. ok
Podwieczorek 16:00 kiwi, pomarańcz, 3 wafle ryżowe wafle ryzowe nie są polecane na redukcji,owoce w 1 czesci dnia, tu bym dala jakies orzechy albo rybe z warzywami
Kolacja 19:00 3 kanapki z pieczywa chrupkiego (graham) z serkiem wiejskim i ogórkiem,herbata zielona/czerwona. na redukcji poleca sie czysto białkową kolację, a wiec bez chleba chrupkiego,ktore nawiasem mowiac nie ma wiele wartosci odzywczych,

Aha i woda niegazowana ok. 1 litr daje rade wypić.

I co może być??

jw. ogolnie kiepsko. poczytaj przykladowe jadlospisy na r ,te ktore sa poprawne i wzoruj sie na nich

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka243 Pokaż wiadomość
Moje R jak redukcja

śniadanie:
fitella truskawkowa+3łyżki płatków owsianych+szklanka mleka fitella to sam cukier,slodkie platki na r nie są polecane, nie ma bialka,owoc?
2 śniadanie: mały jogurt naturalny z łyżką rodzynków i łyżką orzechów + pomarańcza rodzynki(węgle)połączyłas z orzechami (tłuszcze) takie połączene nie jest polecane na r
obiad: rybka panga (cały płat) smażona na maleńkiej ilości tłuszczu na teflonie z dużą ilością surówki warzywnej panga to ponoc syfna ryba kasza/makaron/ryz ?
podwieczorek: 100g chudego twarożku z cebulką, pomidorkiem, ogórkiem ładnie
kolacja: jajecznica z 3 jaj na łyżeczce margaryny z cebulką margaryne bym wywalila, a dała oliwe z oliwek

1 gorzka kawa, 2 zielone herbatki, 2l wody
jw.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
R
I: Jajecznica z 2 jajek, kromka chleba pełnoziarnistego delikatnie posmarowana ramą. dorzuc jeszcze jedną kromke,to w koncu sniadanie, ma byc duze i sycące
II: jogurt naturalny + po troszkę: żurawiny, orzechów włoskich, otrębów, płatków owsianych płatki(węgle)połączyłas z tłuszczami(orzechy),takie połączenie moze utrudniac niektorym chudnięcie
III: Filet z kurczaka pieczony, kasza jęczmienna, warzywa: brokuły i szparagówka oraz surówka z kapusty kiszonej. ładnie
podwieczorek?
IV: Serek wiejski z warzywami: papryka, ogórek. bardzo ładnie
jw.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora