Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polecamy - odradzamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-15, 08:27   #1669
elita
Przyczajenie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

[QUOTE=irene29;840415]
Cytat:
Napisane przez kasiulka
A co myslicie o takich rzeczach jak:
osłonki na brodawki? (ponoc pomocne przy bolesnym karmieniu)
laktator elektryczny? (przeraża mnie cena, czy zwykły jest dużo gorszy?)
elektroniczna niania?
gąbka/podkładka do wanienki? (taka zeby sie dzidzius nie wyslizgiwał z rąk

zamiast oslonek uzywałam specjany krem (przykro mi ale zapomnialm nazwy-to bylo tak dawno..coś na "B" chyba . ),pierwsze karmienia byly bardzo bolesne,ale jak posmarowalam brodawki naprawde odrazu bez zadnego bólu odbyło sie karmienie,smarowalm tylko kilka dni ,póżniej już nie było potrzeby,a jeśli chodzi o osłonki to dla mnie były poprostu niewygodne...
- laktator , ja używałam (chyba tylko raz!!!) taki ręczny- zwykły i barrrrrdzo bolało,więc więcej z niego nie korzystałam, a elektrycznego używała moja siostra był drogi ale właściwie bezbolesny ,a tak właściwie myśle że taki laktator nie był mi wogóle potrzebny,może dlatego ,że przez pierwszych kilka miesięcy nie rozstawałam sie na zbyt długo z moim dzidziusiem więc dobrze że nie zakupiłam takiego cudeńka
- gąbka- czy ja wiem... w moim przypadku taką samą role spełniała pieluszka tetrowa położona w wanience,gąbke też miałam,ale myśle ze niepotrzebnie,
z tych rzeczy wyłącznie matę edukacyjną polecam, ale reszta zależy od indywidualnych potrzeb. Natomiast nawiązując do kwestii karuzeli i kosmetyków dla bobasa, to u mnie karuzela się nie sprawdziła, bo dzidzia się denerwowała, że nie może dostknąć, a z kosmetyków najprostsze polecam, lonomag, bapanten, bambino. Raz zainwestowałam w emolium i MNIE szczypie po nich skóra i boję się aplikowac dziecku, choć troszke spróbowałam i nie zauważyłam, żeby cierpiał, a buźka skorka poprzednio sucha zrobiła się nagle aksamitna

Edytowane przez elita
Czas edycji: 2010-03-15 o 08:28
elita jest offline Zgłoś do moderatora