2010-03-16, 13:21
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z zębem
Cytat:
Napisane przez peggysue
Witam  Jakiś czas temu podczas jedzenia zabolał mnie ząb, poczułam jakby pęknięcie. Od tego czasu nie mogę gryźć nic twardego, od razu odczuwam bół(dodam, że tylko podczas jedzenia). Zgłosiłam się do stomatologa jednak lekarka stwierdziła, że z zębem jest wszystko w porządku. Nie czując poprawy poszłam znowu, więc wysłała mnie na rtg i powiedziała, że nie widzi żadnych zmian,dostałam antybiotyk. Czy jest możliwe, żeby ząb był pęknięty a nie było to widoczne na prześwietleniu? Nie wiem co z tym zrobić, na razie jem drugą stroną, ale zaczyna to być męczące. Co powinnam zrobić w takim przypadku?
|
Na zdjęciu nie jest prawdopodobne żeby pokazało że ząb był nie pęknięty mimo że było odwrotnie, ja kiedyś miałam podobny problem bo stukłam sobie zęba prawa górna dwójkę, bolała dość długo, dostrzegłam na zębie pęknięcie, poszłam na zdjęcie okazało się że bardzo mocno stłukłam zęba i to była rysa na szkliwie, miałam oczyszczone zęby, nałożone szkliwo i 7 tygodniową dietę na zęba tzn. nie rozrywać pokarmów a najlepiej jeść druga stroną. Głowa do góry jak zdjęcie nie wykazało Ci pęknięcia a to jest najważniejsze to możliwe ze mocno stłukłaś, mi samej ból całkowity przeszedł ok po 3 tyg od zdarzenia.
|
|
|