2010-03-17, 10:37
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apartamenty dla pogorzelców...doznałam szoku
Cytat:
Napisane przez frezja18
Różnie bywa w takich sytuacjach , faktycznie są ludzie dla których było to wielką tragedią ale sądząc po wypowiedziach innych jest to okazja na " wyrwanie " od miasta ile się da .
W moim mieście oddano blok socjalny , mieszkania dostała jakaś liczba rodzin , z dyskusji jaka toczyła się na forum na stronie miasta wiadomo ,że mieszkania dostali np ludzie( oczywiście nie wszyscy ale są i tacy ) którzy pracują na czarno , zarabiają po kilka tysięcy miesięcznie a nie dostała rodzina mieszkająca w jednym pokoju z dwójką dzieci ponieważ pracuje co prawda tylko ojciec ale legalnie , zarabia 2100 co daje na 4 osoby ponad 504 zł i lokal socjalny rodzinie się nie należy z kolei te zarobki są za małe żeby jakikolwiek bank dał im kredyt na mieszkanie . Błędne koło ,może pan powinien zwolnić się z pracy , zatrudnić na czarno i miałby szansę na lepsze warunki mieszkaniowe ? Paranoja 
|
Prawie 10 lat temu studiowałam dziennie i pamiętam jak kolega opowiadał, że jego rodzice specjalnie wzięli rozwód ponieważ inaczej nie dostałby prawa do akademika i tym samym nie miałby gdzie mieszkać, a na wynajęcie pokoju nie było ich stać. Drugi kolega nie dostał prawa do akademika bo uczelnia uznała, że mają tak niski dochód na członka rodziny, że nie będzie on w stanie płacić za akademik, więc mu go nie przyznali wcale Także jeśli chodzi o świadczenia socjalne to najlepiej mają oszuści albo totalne żule, człowiek uczciwy na nic nie może liczyć, żadnej pomocy nie dostanie.
|