Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bratowa, a przywłaszczone zdjęcia.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-18, 00:52   #77
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek
Dot.: Bratowa, a przywłaszczone zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no tak neciak, ale czy to na pewno było tak, ze

1. rodzice kiedys tam, usiedli z dziecmi i powiedzieli, oto dzieci przekazujemy naszej córce nasze albumy rodzinne, od tej pory sa jej ??? ewentualnie- przekazujemy część zdjęć córko tobie i są od tej pory wyłącznie twoje... ???

2. Czy brat usiadł i powiedział "zrzekam sie swoich praw autorskich do tych zdjęc które robiłem i od tej pory są twoje"... ???
Pozwolisz że się odniosę do tego co napisałaś?

1. Hmm u mnie w rodzinie i u większości osób u których przeglądałam albumy każdy ma swój.

Np mama z tata ze slubu jeden, z okresu malzenstwa drugi kolejne dwa osobne z okresu kiedy nie byli malzenstwem/para.

corka ma swoj album w ktorym sa wklejane jej zdjecia bez okazyjne, gdzie wystepuje sama, jak i te 'zbiorowe' okazyjne jak JEJ komunia, JEJ urodziny.

syn ma tak jak córka

W związku z tym każdy w domu ma swój album, co oznacza, że jest jego, po wyprowadzce z domu może go wziąć cały, ale zazwyczaj ludzie oddają kilka zdjęć rodzicom z tego albumu i już. Przecież zdjęcia rodzice robia głównie dla nich żeby kiedyś mogły pokazać swoim dzieciom jak wyglądały itp

Pozatym dawniej się raczej nie trzaskało 100 zdjęć w jednym dniu, tylko po kilka

2. Nie przesadzajmy w której rodzinie robi się jakieś cyrki z przekazywaniem praw do zdjęć?
Wątpię, że bratu autorki w ogóle przyszedł by pomysł żeby się zasłaniać nimi....

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując