Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OOBE i LD
Wątek: OOBE i LD
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-18, 01:24   #596
Miarru
Przyczajenie

Dot.: OOBE i LD

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
Bzdury gada Oobe to nic innego jak świadomy sen
no proszę cię dziewczyno nie wypisuj bzdur :/... OObe jest odmiennym stanem świadomości! I nie wiele wspólnego ma to ze snem... fakt jest wiele teorii na ten temat jedni mówią ze to nasza świadomość przenosi się poza ciało druga zaś że to tylko bardzo realistyczne halucynacje wywołane transem i jeszcze kilka mniej znaczących teorii ale nikt nigdy nie nazwał tego "świadomym snem".... Nie wiem z kad te stwierdzenia wzięłaś ale jesteś w błędzie.

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
To jedno i to samo Inny jest tylko sposób wejscia w to. (w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala, w Ld odzyskujemy swiadomosc juz w akcji snu)
Coś ci się pomieszało koleżanko... widzę że coś tam czytałaś na ten temat ale źle zrozumiałaś...(''w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala'' to w koncu opuszczamy ciało czy nam to się śni? nie kumam...) . Świadomy sen jest jedną z technik osiągnięcia projekcji astralnej(oobe) .

Wiele ludzi po przeczytaniu o tym zjawisku nagle sobie zdaje sprawe '' O ja!! Przeżyłem kiedyś takie coś" - Niestety większość z tych osób miało realistyczny sen o lataniu albo inny nietypowy sen który pozostał nam w pamięci a nie OOBE... Podczas oobe nie tracimy świadomości tak jak jest podczas snu. Fakt nasze ciało wtedy śpi ale nasza świadomość i zmysły ciągle pracują a podczas snu jest wręcz przeciwnie... wiec nauczcie się "Sen to nie to samo co oobe".
Miarru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując