Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Charytatywny straganik - czy to ma sens?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-18, 06:06   #8
Tequilka_84
Rozeznanie

Dot.: Charytatywny straganik - czy to ma sens?

Cytat:
Napisane przez Esperance18 Pokaż wiadomość
Ja się może odniosę do tego co napisałyście, bo faktycznie nieufność pojawia się za każdym razem, gdy chodzi o pomoc charytatywną. Sama nie oddałabym pieniążków tam, gdzie nie miałabym pewności, że zostaną dobrze wykorzystane. Na szczęście jest taki portal, który się nazywa siepomaga.pl i tutaj MAM PEWNOŚĆ, że fundacje wystawiające cele są wiarygodne no i po prostu widać, że oni walczą o życie każdego swojego podopiecznego, czy to kotka, czy to pieska, czy to wreszcie człowieka. W ogóle wielki ukłon dla założycieli, za stworzenie i prowadzenie strony dostają tyle co nic, bo to chyba jedyna taka akcja gdzie 100% pieniążków idzie na charytatywny cel, a nie tak jak w przypadku smsów (1% dla osoby potrzebującej, 99% dla producenta). Także myślę, że wyczerpałam temat i teraz jest już wszystko zrozumiałe Tak w ogóle to dzięki za wsparcie, jestem w trakcie robienia zdjęć danym przedmiotom, rzeczom, myślę, że niedługo mój straganik wystawię, ale w dalszym ciągu czekam na kolejne opinie
Ja dam inny przykład... dogomania.pl miau.pl
Ja jak tam wystawiam bazarek na jakiegos psa to zbieram kase na moje konto-zazwyczaj zawsze tak jest-bo od fundacji ciezko sie dowiedziec czy przylew doszedł czy nie-chyba ze akurat na forum jest jakas osoba z tej fundacji. Gdy bazarek sie konczy robie jeden przelew na fundacje lub na konto osoby ktora pod opieka danego psa...

Np taki bazarek http://www.dogomania.pl/threads/1390...i-inne-chwasty

w pierwszym poscie bazarku musi byc link do watku psa. Na watku psa musi byc rozliczenie-kto ile wplacil i na co pieniadze zostaly wydane.
Osoba opiekujaca sie danym psem musi miec wszytskie rozliczenia, rachunki, paragony itp. gdyby moderator o nie poprosil itp.

Gdy bazarek jest zakonoczny, ja przelewam pieniadze na jakiegos psa, osoby iformuja na bazarku ze paczki do nich doszly wtedy bazarek zostaje usuniety.

W ostatnim czasie bylo 2 oszustow na dogomani, sprawy sa w sadzie...

I na takiej zasadzie to działa.

Duzo jest tez psow na dogomani co sa pod opieka fundacji...

Jak chcesz pomoc, zaloguj sie tam... w razie czego sluze pomoca.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując