Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wiecie ile pod skórą człowieka jest pasożytów?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-18, 10:10   #77
Caramel Babe
Raczkowanie

Dot.: wiecie ile pod skórą człowieka jest pasożytów?

Dziewczyny, odswiezam watek bo musze potwierdzic, ze te pasozyty rzeczywiscie wychodza spod skory.

Wczoraj pojechalam do znachorki, wykapala mnie w ziolach, siedzialam w bardzo goracej wodzie, nastepnie miala miod sztuczny zmieszany z maka biala zwykla i po okolo kilkunastu minutach siedzenia w tej wodzie z ziolami i polewaniu mnie ta woda nalozyla na moja twarz, szyje, plecy rece miod. Konsystencja jest bardzo rozwodniona, nie gesta. I zaczely ze mnie wychodzic. Z szyi i z plecow najwiecej. Czulam jak mi ta pani ciagnela je ze skory. Wiekszosc jednak wyszla sama.

Pani powiedziala do mnie prosze dotknas swojej zuchwy, gladziutka jak pupcia niemowlaka, posmarowala mi zychwe tym wodnistym miodem i kazala dotknac. Skora zrobila sie szorstka i pod palcami czulam jak grudki sie powiekszaly i wychodzily na zewnatrz.
Robaki maja kolor szaro-brazowy ale to podobno zalezy od czlowieka. Konsystencje maja zelowa, sa lekko skrecone i nie ruszaja sie. Dlugosc od kilku milimetrow do centymetra. Wzielam kilka do probowki i zamierzam zbadac pod mikroskopem, dowiem sie co to jest!

Dziewczyny, nie mam powodow zeby was klamac. Jestem na wizazu od wielu lat. Bylam u tej znachorki z siostra i jej nie chcialy wyjsc ze skory. Pojawily sie tylko glowki ktore pani nie mogla wyciagnac, siostra miala reakcje uczuleniowa na te robaki i podraznily jej skore w kazdym miejscu w ktorym chcialy wyjsc miala zaczerwienienie i lekki bol. Nie chcialy poprostu sie wydostac. Powodem jest prawdopodobnie to, ze ja od kilkunastu tyg nie jem wogole slodyczy, wiec robale byly wyglodniale na cukier (a zyja w ciele czlowieka do kilku lat) a siostra zajadala sie czekoladkami caly czas.

Nabylam od tej pani znachorki ziolek, ta pani sama je zbiera w lesie, bardzo byly tanie cos kolo 5 zlotych i bede ta kapiel powtarzala co kilka tygodni az przestaja wychodzic. Musze jeszcze wszystkich domownikow tym potraktowac.

Jest to na poczatku przerazajace doswiadczenie, ale po chwili nie ma strachu, bo sie czlowiek do tego psychicznie przyzwyczaja

Dostalam jeszcze ziolka do picia na 6 dni, raz na kwartal sie je pije by pozbyc sie pasozytow jelitowych. Sklad to: kora debu, kruszyna, ziele piolunu, ziele wrotyczu.

Skladu ziol do kapieli nie znam, nie napisala mi niestety, ale wiem, ze sa to ziola o slodkim odczynie.