2010-03-19, 12:00
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
Cytat:
Napisane przez motylek1007
mylisz sie, to sie zmieni, jak ludzie zaczną w końcu rozumiec temat R=R i nie beda bezsensownie rozmnażac psow bez rodowodu
tylko w ludziach jest zasadniczy problem.
|
a może problem jest w cenach piesków z rodowodem?? gdyby były takie same jak te bez rodowodów , wtedy faktycznie miałoby to jakiś sens... negowanie tych co kupują bez , bo w tedy robiliby to faktycznie z czystego wyrachowania... a nie z tego, że nie dysponują takimi pieniążkami od razu.. tym bardziej, że jak się chce utrzymać pieska w dobrym stanie to dochodzą koszty spore.
Czasami nie można zaadoptować pieska, który jest po przeżyciach ciężkich, tu akurat dom synka mojego pieska, mają malutkie dzieci i pies po przeżyciach nie wchodził w grę... kiedyś mieli zamówionego pieska od pani która pokazywała im papiery, piesek nie przeżył bo miał słabo wykształcone płuca... strasznie to przeżyli i od tamtej pory szukali pieska i nie ważne czy z czy bez papierów...
I jeszcze jedno ... każdy ma prawo do wypowiedzi, ale może lepiej jak kiedyś ktoś tu wejdzie z pytaniami o pieska to wytłumaczcie na spokojnie a nie krytykujecie, jakbyście były wyznacznią jakąś moralności ludzi...bo chcecie czy nie chcecie ale nią nie jesteście...
usypianie psiaków dla mnie jest straszne...bo co ?? bo nie jest idealny??
Jak was czytam , to akurat ja mam taką sytuację , że moje dziecko będzie kiedyś pół polakiem i połową innej narodowości i jeszcze wymieszanej innej krwi i co jest kundlem ?? więc lepiej nie rodzić?? Tylko pójść do domu dziecka i wziąć dziecko jakieś inne ??
Oczywiście zaraz zaczniecie , że jestem dziwna porównując te sprawy ale ja akurat, bardzo emocjonalnie podchodzę do mojego psa i te sprawy łączę, bo obecnie jest dla mnie mój psiak jak moje dziecko
Nie krytykujcie tak mocno ludzi bo nigdy nie wiecie kto w jakim aspekcie patrzy na sprawę...
|