Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-19, 13:08   #690
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
a może problem jest w cenach piesków z rodowodem?? gdyby były takie same jak te bez rodowodów , wtedy faktycznie miałoby to jakiś sens...
nie obraz sie, ale chyba mało wiesz o hodowlach i kosztach jakie ponoszą hodowcy - rzadko kiedy wychodzą na plus, raczej ich zyski są znikome.
Komus moze sie wydawac ze jak pies kosztuje 2 tysiace to cala kasa idzie do kieszeni hodowcy - a badania, krycie, wystawy, opieka weterynaryjna, szczepienie szczeniaków?

Cytat:
Czasami nie można zaadoptować pieska, który jest po przeżyciach ciężkich, tu akurat dom synka mojego pieska, mają malutkie dzieci i pies po przeżyciach nie wchodził w grę... kiedyś mieli zamówionego pieska od pani która pokazywała im papiery, piesek nie przeżył bo miał słabo wykształcone płuca... strasznie to przeżyli i od tamtej pory szukali pieska i nie ważne czy z czy bez papierów...
są tysiące psów do adopcji, po przejściach i nie, wiec trzeba szukac.
Nikt nie usypia zdrowych psów, ani takich które nie spełniają wzorca
jesli piesek odbiega od wzorca, to jest sprzedany znaczniej taniej, bez uprawnien hodowlanych wtedy ale z rodowodem. Takiego mozna kupic nawet za 1000zł - dla porównania z pseudo są po 800-1200zł

Cytat:
Jak was czytam , to akurat ja mam taką sytuację , że moje dziecko będzie kiedyś pół polakiem i połową innej narodowości i jeszcze wymieszanej innej krwi i co jest kundlem ?? więc lepiej nie rodzić?? Tylko pójść do domu dziecka i wziąć dziecko jakieś inne ??
Oczywiście zaraz zaczniecie , że jestem dziwna porównując te sprawy ale ja akurat, bardzo emocjonalnie podchodzę do mojego psa i te sprawy łączę, bo obecnie jest dla mnie mój psiak jak moje dziecko
witki mi opadły jak to przeczytałam

zeby sie nie rozwodzic człowiek ma rozum i własną wole co do rozmnażania, pies nie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując