2003-10-06, 23:30
|
|
Gość
|
Re: Do Asieńki
ojej, ale fajny temacik 
Ja sie pochwale kolejny raz, ze mam Julie i Asie i uwazam ze to sa dwa najladniejsze imiona (oczywiscie ). Julia jest rzeczywiscie bardzo popularna i czasem w marketach czy innych wiekszych skupiskach ludzkich trafia mnie szlag, ale moja Julia jest po prostu Julia i nie moze sie nazywac inaczej - nic na to nie poradze Natomiast wszystkie Aski jakie znam to super kobitki, i wszystkie najlepsze przyjaciolki moje to tez byly Asie.
Dwie kobiety w ciazy, ktore znam osobiscie jednoglosnie (i niezaleznie) wybraly Kube (osobiscie mi sie nie podoba), inna kolezanka urodzila 2 miesiace temu i nazwala coreczke Laura (fajnie, ale od razu kojarzy mi sie Domek na prerii. I przypomina mi sie, jak zazdroscilam tej Laurze warkoczy )
Natomiast znajoma urodzila kilka miesiecy temu blizniaki i corka ma na imie Zosia (ujdzie), natomiast imie synka rozlozylo mnie na lopatki - oczywiscie pozytywnie - synek ma na imie Bazyli kojarzy mi sie z bazylia i innymi ziolami, jak dla mnie hit stulecia 
Moda na Jasiow itp staropolskie juz chyba mija, natomiast jak dwa lata temu rejestrowalam Julie w Urzedzie to na samym wierzchu lezaly dokumenty jakiegos dziecka o imieniu Nikola pomyslalam wtedy, zaczyna sie, i sie nie mylilam 
Angela kojarzy mi sie z filmem "Psy" 
Ines i Dafne sa troche przesadzone, w koncu jestesmy w Polsce, ale z drugiej strony imion jest ograniczona liczba i kiedys zawsze zaczna sie powtarzac... wiec moze takie urozmaicenia sa przydatne ? zastanawia mnie tylko, czy nie ma klopotow w Urzedzie z zarejestrowaniem takiego imienia
Z imion ktore wymienila Olencja zdecydowanie podoba mi sie Dalia no i jeszcze Liliana. I Marta.
Dla chlopca podoba mi sie Janusz i Julian (ew.Juliusz), te ktore mi sie juz przejadly - Michal Kuba i ten Jas, a nie podoba mi sie Wiktor, Piotr, Andrzej, Wojciech (te dwa ostatnie jakies takie strasznie powazne).
nie obrazac sie 
P.S. moje wlasne imie tez mi sie nie podoba. Taka juz wybredna jestem.
|
|
|