Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cienkie włosy, co z nimi zrobić ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-20, 15:42   #2
perelkabiala
Raczkowanie

Dot.: Cienkie włosy, co z nimi zrobić ?

Dobry sposób na optyczne zwiększenie cienkich włosów to loki Sama tak stosuję, chcąc czy nie, bo takie już natura mi dała . Nie widziałam twojej twarzy i nie mogę tak dokładnie określić, ale pamiętaj że pasemka jaśniejsze o ton, również sprawią że będzie się wydawało że włosów jest więcej (piszę że pamiętam, bo ja nie farbuję włosów, nigdy nie farbowałam i nie zamierzam, ale polecałam tak moim przyjaciółkom, były zadowolone). A i dobrze dobrana fryzura doda Ci objętości. Popytaj fryzjera, dobierze Ci fryzurę do twarzy i sprawi że włosy będą bardziej puszyste (albo będą tak chociaż wyglądać ) . Jeśli nie chcesz zmienić fryzury, to pamiętaj żeby regularnie skracać końcówki. Włosy będą zdrowsze, bez połamanych końców. Od wewnątrz możesz zacząć działać i łykać np.: skrzyp. I zadbaj o swoją dietę, jedz bardzo dużo zielonych warzyw które dostarczą Ci witamin (a to ważne, żeby mieć ładne, puszyste i zdrowe włosy). Inne sposoby, które również stosuję i mogę Ci polecić to: myj włosy delikatnymi szamponami które nie obciążą włosów (ja też mam przetłuszczające się włosy i używam szaponu dla dzieci bambi - to mój KWC ). Chyba że wolisz poszukać takich na zwiększenie, które nie są do suchych włosów - w drogerii albo aptece znajdziesz
Jeśli używasz odżywkę, nakładaj ją na końcówki lub do połowy włosów, nigdy nie na skórę głowy. Modeluj włosy okrągłą, dużą szczotką. Masuj często przed myciem włosów skórę głowy. To poprawi jej ukrwienie i dotleni ją. Jeśli masz przedziałek np. z lewej strony, czasami rób go z prawej. Przez jakiś czas włosy będą lekko uniesione. Zawsze możesz lekko natapirować swoje pasma, ale osobiście tego nie polecam i nie robię. Nigdy zresztą nie byłam zwolenniczką tapirowania. No i jeszcze suszenie pasm : nie robię tego, bo strasznie o włoski dbam i zapuszczam, odstawiłam wszystkie lokówki, prostownicei suszarki, ale jeśli już suszysz to rób to dobrze - głową w dół i chłodnym strumieniem z szuszarki. Można też pryskać lakierem dodającym objętość włosom, również trzymając głowę w dół (uważaj żeby nie skleić włosów - pamiętaj żeby lakier nie obciążył włosów, bo będzie odwrotny efekt od zamierzonego).
Nie mogę sobie nic więcej przypomnieć, ważne żeby nie obciążać, nie niszczyć włosów. Jak to mówią w reklamie :"bo tylko mocne włosy to piękne włosy" czy jakoś tak Mam nadziejężę pomogłam

Edytowane przez perelkabiala
Czas edycji: 2010-03-20 o 22:12
perelkabiala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując