Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farba L'Oeral MAJIREL - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 09:09   #234
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.Wätek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez karollinaaa Pokaż wiadomość
Perwati na tej stronie którą podałam podane są tony kolorów wlosów. stąd ja policzyłam ile musze rozjaśnic włosy i jakiego oxydantu uzyc.
Viki1988, właśnie dlatego wybrałam 9% oxydant. te konce są naprawdę ciemne ciemny brąz. a ja rozjaśniam to tonu 7, więc to jest minimum 3 tony jasniej.
tylko wlasnie się zastanawiam co zrobic z tymi odrostami (tez pofarbowanymi, ale jasno brązowymi)?
dlatego proszę o radę czy najpierw pomalowac ciemno brązowe konce a potem na ostatnie 20 minut nalozyc tez na odrosty ? zeby odrostów za mocno nie rozjasnic ale zeby mocniej zlapalo ciemne konce.
także proszę o odpowiedź
będę NAPRAWDE BAAAAARDZO WDZIĘCZNA ZA POMOC
czytaj ze zrozumieniem, kochana napisałam ze farba farby nie rozjaśni, wiec nawet na oksydnacje 9% kolor farbowanych końców się nie zmieni, trzeba najpierw użyć dekoloryzatora/rozjaśniacza

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez askaou Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, pomóżcie z doborem farby i utleniacza. Planuję zafarbować włosy na taki kolor jaki ma na zdjęciu Amy Adams:
http://www.askmen.com/galleries/amy-...icture-16.html

Wygląda mi to na kolor 9.3 majirel i taki też chcę sobie nałożyć. Mój kolor wyjściowy to ciemny blond, włosy niefarbowane, zastanawiam się czy nie pomieszać tego koloru z 9.03 np (?). Sprawa koloru wydaje się dużo łatwiejsza niż kwestia utleniacza. 6% czy 9% ?Jak sądzicie. Może któraś z Was próbowała eksperymentować na tych kolorach? A może profesjonalista się wypowie ? W każdym razie będę ogromnie wdzięczna za wszelkie porady

Pozdrawiam Asia
skoro masz ciemny blond to mi się wydaje ze nie musisz rozjaśnić włosów zeby otrzymać taki kolor, wiec ja bym Ci zaproponowała raczej któryś z szamponów koloryzujących (np. l'oreal ma Richesse de diacolor i hi.richesse) i wtedy na oksydancie 3%