2010-03-22, 09:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL.Wätek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez karollinaaa
Perwati na tej stronie którą podałam podane są tony kolorów wlosów. stąd ja policzyłam ile musze rozjaśnic włosy i jakiego oxydantu uzyc.
Viki1988, właśnie dlatego wybrałam 9% oxydant. te konce są naprawdę ciemne ciemny brąz. a ja rozjaśniam to tonu 7, więc to jest minimum 3 tony jasniej.
tylko wlasnie się zastanawiam co zrobic z tymi odrostami (tez pofarbowanymi, ale jasno brązowymi)?
dlatego proszę o radę czy najpierw pomalowac ciemno brązowe konce a potem na ostatnie 20 minut nalozyc tez na odrosty ? zeby odrostów za mocno nie rozjasnic ale zeby mocniej zlapalo ciemne konce.
także proszę o odpowiedź 
będę NAPRAWDE BAAAAARDZO WDZIĘCZNA ZA POMOC
|
czytaj ze zrozumieniem, kochana napisałam ze farba farby nie rozjaśni, wiec nawet na oksydnacje 9% kolor farbowanych końców się nie zmieni, trzeba najpierw użyć dekoloryzatora/rozjaśniacza
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------
Cytat:
Napisane przez askaou
Dziewczyny kochane, pomóżcie z doborem farby i utleniacza. Planuję zafarbować włosy na taki kolor jaki ma na zdjęciu Amy Adams:
http://www.askmen.com/galleries/amy-...icture-16.html
Wygląda mi to na kolor 9.3 majirel i taki też chcę sobie nałożyć. Mój kolor wyjściowy to ciemny blond, włosy niefarbowane, zastanawiam się czy nie pomieszać tego koloru z 9.03 np (?). Sprawa koloru wydaje się dużo łatwiejsza niż kwestia utleniacza. 6% czy 9% ?Jak sądzicie. Może któraś z Was próbowała eksperymentować na tych kolorach? A może profesjonalista się wypowie ? W każdym razie będę ogromnie wdzięczna za wszelkie porady
Pozdrawiam  Asia
|
skoro masz ciemny blond to mi się wydaje ze nie musisz rozjaśnić włosów zeby otrzymać taki kolor, wiec ja bym Ci zaproponowała raczej któryś z szamponów koloryzujących (np. l'oreal ma Richesse de diacolor i hi.richesse) i wtedy na oksydancie 3%
|
|