2010-03-22, 11:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cytat:
Napisane przez hihi
To prawda, zwykle 37 i 38 wychodza pierwsze i zawsze sa braki, ale ja mam kopyto 40, więc albo wcale nie było, bo rozmiarówka do 39 albo zostało 
|
He he ... no tak, to zawsze jest szansa. 
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------
Cytat:
Napisane przez kulbit
Dzieki za info o rolkach  Ja jeżdze na łyzwach i co sezon mam podobnie jak Ty, jak wchodzę na lód to pierwsze 20 minut jazdy to jak kołek, ale potem trace lęk, łapię znów swój rytm i śmigam bez obaw 
Ale znam ten lęk przed upadkiem i myśl o zebach wypadajacych na lód pięknym szlaczkiem 
Jak włożyłam rolki w sklepie to pomimo, że na łyżwach jeżdzę chyba od 5 r.ż. i wydawało mi sie że rolki to bez problemy, nie dałam rady. Tak mnie spieło, tak się bałam.. szok! T. mnie złapał za rękę i dopiero przejechałm kilka kroków.. generalnie porażka!!!
Teraz się napaliłam w ogóle na jeszcze coś innego, takie rolki z "terenowymi" kólkami + kijki jak do nart, kompletna nowość
A jak się na rolkach hamuje? 
|
Mnie na łyżwach też było łatwiej. No i ubrana jestem inaczej, upadek mniej groźny. Latem to człek jednak śmiga mało ubrany. 
Pierwsze ubranie rolek to masakra była, stać w tym nie umiałam. I ciulato się w tym idzie, a na łyżwach nie miałam problemu przejść kawałka.
Póki nie jeździsz na rolkach normalnych, odradzam terenówki. Mój P wpadł minionego lata na pomysł jazdy i kijkami. Niestety łatwo się rozpędzić... Nogi go wyprzedziły i jak rąbnął na plecy i dupę to ziemia zahuczała. Stan zapalny miał taki że gorączki dostał wieczorem. Dupa obita, gnaty bolały, łydka i ręka zdarte. Zad to miał gorący i twardy przez dwa tygodnie. Wyleczył się z tego sportu na długo chyba. 
Hamuje się kijowo. Na jednej rolce jest taki plastik z tyłu, na pięcie. W życiu tego nie użyłam i nawet nie mam wyobraźni jak bym mogła to zrobić w czasie jazdy.
Tacy obcykani to hamują nagle skręcając rolki, jak łyżwiarze w hokeju, tak sruuuu, trochę kółka obetrą i stoją. Ja nie umiem jeszcze.
|