Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomocy! - gdzie uderzyć żeby mi nie zrobili pod oknami pizzerii!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-10-17, 09:27   #1
Anita
Raczkowanie

Pomocy! - gdzie uderzyć żeby mi nie zrobili pod oknami pizzerii!!!

Pomocy! Jest nas tak dużo, że mam nadzieję znaleść kogoś kto mi podpowie rozwiązanie. A sprawa jest taka. Jak spółdzielnia budowała mój blok, dokładnie po drugiej stronie ulicy wybudowała parking, a potem go rozburzyła i wybudowała centrale telefoniczną z zapleczem magazynowym. Budynek jest położony 65 cm od krawędzi jezdni. Ponieważ spółdzielnia zaczęła padać, wyprzedawała co się da i sprzedała spółdzielcze własnościowe prawo do tego magazynu prywatnej osobie - miał to być magazyn jarzyn. Od tego czasu był tam już sklep spożywczy, fotograf i rozlewnia perfum. Wszytko padło. Ale teraz pojawiła się grupa wygolonych osiłków, którzy zamierzają otworzyć tam całodobową pizzerię z dowozem. Jak ojciec zwrócił im uwagę, że jest to lokal magazynowy to został obrzucony stekiem wyzwisk i gróźb. Napisaliśmy do SANEPID, że to magazyn - nie ma kominów ani porządnej wentylacji i właściwie z budynku wychodzi się na jezdnię - pani uznała że nie widzi przeciwskazań!!!! I wydała im decyzję pozytywną!!!!! Napisaliśmy do nadzoru budowlanego, że ten budynek nie spełnia warunków lokalu usługowego - cisza. Pomóżcie, gdzie mogę uderzyć żeby nie zrobili tej cholerniej pizzerii??!! Już i tak u nas jest straszny pogłos (nowe osiedle) i ciężko rano spać jak jeżdżą samochody, a co będzie jak całą noc będą podjeżdżać samochody i trzaskać drzwi - nie da się spać.
Anita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując