2010-03-23, 15:05
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Maszko - z Wiki okreslenia na lakier nieźle sie uśmiałam 
Elu - ja tez jestem zwolenniczką małych, zwrot, ekonomicznych autek! Nie muszą być wprost z salonu!
Refundacja...Pediatra mi wspomniała że ze względu na jej serducho jest możliwość zaszczepienia jej za free na pneumo. Zdziwiła się czemu mi kardiolog nie wspomniała. Kazała przy następnej wizycie u kardiologa wspomnieć o tej możliwości i poprosić o wystawienie zaświadczenia. Wspomniałam, kardiolog trochę była z tego faktu niezadowolona, burczała coś pod nosem, ze "ci pediatrzy...terefere..." ale wystawiła zaświadczenie z opisem przypadłości laurki. ten świstek oddałam naszej pani w punkcie szczepień, która się tym zajmuje i ona to z prośbą o refundację wysłała do NFZ. Przyznali nam to po 1,5 miesiąca od daty złożenia. Gdyby nie fakt, że Laurka na ospę chora już była, mogłabym ją też za free zaszczepić na ospę! Myślę, że względu na niezamknięty otwór owalny u Maksa mogłabyś popytać u pediatry czy masz załatwić zaświadczenie u kardiologa i tez pewnie by wam przyznali. Jak dają - brać!!!
Co do much...może faktycznie jakoś te gąsienice są nośnikami muszych jaj? W każdym badź razie muchy są dorodne, z tych co to jajka w mięsie znoszą! Muszę jej wywalić z całym słoikiem bo inaczej sobie pofruną i nie daj boże wrócą...nie cierpię much!
Dziewczyny powyrastały mi z rajstop wiosennych. Kupuję im najczęściej na All Calzedonia lub Fiore, Mona - takie z mikrofibry we wzorki i cieńsze. Idealne na wiosnę/lato. Solidne - sprawdzone na Julce w przedszkolu. Jak ma się w domu dwie małe baby to się idzie z torbami za rajstopy... Ja jako trzecia sie dołożyłam i jak robiłam przelewy za głupie rajtki to nie mogłam uwierzyć, ze tyle wyszło...
Czas edycji: 2010-03-23 o 16:43
|
|
|