Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-23, 16:39   #1539
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
bardzo Ci dziękuję, i to ja teraz jestem na pewno winna pieniążki,dokładnie napisz mi ile i na PW podaj nr.konta
A bułeczki robię z tego samego przepisu co Ty, tylko serka homo daje prawie 4 łyżki,otręby dzisiaj dałam trochę zmielonych ,trochę normalnych,szczypte przyprawy ''do pizzy'' i ''cebulki prażonej''

1 jajo
2 czubate łyżki serka homogenizowanego
2 łyżki otrębów pszennych
4 łyżki otrębów owsianych
pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
spora szczypta soli
4 papierowe papilotki do pieczenia
Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano.
Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut).
Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Moim zdaniem pieczone w samych papierkach są najlepsze...
nic nie jestes mi winna przysluga za przysluge i tyle!
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując