Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciaza i porod w UK
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-23, 21:54   #1525
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość

Hanjah dolicz sobie do tego jeszcze kupno fotelika samochodowego, bez tego ze szpitala z dzieckiem nie wyjdziesz.
Tak, tak-oczywiście wiemy, że bez fotelika ze szpitala ani rusz.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Jak juz wynajmiecie prywatnie to jeszcze trudniej bedzie dostac mieszkanie z consilu.Bo wyjdzie, ze was stac na wlasne i po co wam consilowskie.Moze jakies dostaki dostaniecie do tego wynajmowanego.
Nie wiem jak to jest w innych regionach UK, ale tu jak wypełnialiśmy aplikację, to nie pytali ani o to, czy pracujemy, ani ile zarabiamy. Ale jak teraz nam przysługuje housing benefit, to myślę że na następnym mieszkaniu też dostaniemy jakiś dodatek.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Wiele zalezy 0d regionu i przepisów.
Choć może to zabrzmi okrutnie: dziecko przed porodem jako człowiek się nie liczy.

Powinnaś otrzymać punkty za ciążę.
No właśnie-o pracę i zarobki nie pytali, ale o to czy ktoś ze starających się jest w ciąży i kiedy termin porodu-owszem. Także oni wiedzą, że dziecko w drodze i chyba guzik ich to obchodzi
Ktoś nam poradził, żeby wybrać się tam osobiście i po prostu powiedzieć w jakiej jesteśmy sytuacji i może dopiero to coś da... ale prawdę mówiąc nie wiem do którego urzędnika w tym councilu uderzyć...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora