2010-03-24, 10:51
|
|
Rozeznanie
|
Co zrobić z taką cera?
Witajcie wiem, że na forum znajduje się wiele porad dotyczących problemów skórnych, ale ja już nie mam pomysłów jak moge wyleczyć swoją cerę 
mam problem z krostkami, grudkami. problem dotyczy nie tylko twarzy, ale także dekoltu, pleców.. na twarzy pełno grudek i zaskórników, często pojawiają mi się krosty, plecy tak samo byłam u dermatologa, bez żadnej rozmowy czy czegokolwiek więcej od razu powiedziała że z twarzą muszę przeczekać, i póki co smarować dalacinem t, z plecami natomiast że to genetyczne i nic nie mogę zrobić prócz przemywania bodajże.. wodą utlenioną powiedziała także, że poprawić może mi się to jedynie w okresie letnim, bądź mogę co jakiś czas iść na solarium, byleby nie opalać twarzy
od tamtego momentu (2 lata?) dalej jest tak samo, zero zmian.
bardzo dbam o prawidłowe oczyszczanie skóry, nawilzanie, bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze wysuszanie nie zrobilo mi nic wiecej niż wiekszych szkód. przerobiłam już sporo żeli, kremów, droższych i tańszych firm, wszystko jednakowo. 'domowe' sposoby tak samo..
używam peelingów z drobinkami, bo inne niewiele mi dają. z cerą różnie bywa - raz przesuszona, za chwilę znowu tłusta, większość kosmetyków albo mnie ściąga, albo się po nich świecę może kłopot w tym, że biore leki na niedoczynnosc tarczycy i takie są efekty? sama już nie wiem, chciałabym żeby cokolwiek pomogło, póki co sprawdzam które kosmetyki najbardziej mi odpowiadają, ale droga do ideałów jeszcze chyba długa przede mną 
mam nadzieję że znajdą się Wizażanki z jakimikolwiek pomysłami co dalej pozdrawiam
|
|
|