Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnio testowałam cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-26, 07:42   #3619
MeryJane
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez Ender Pokaż wiadomość
Serge Lutens Five O'Clock Au Gingembre
Miałam jedną próbeczkę,wywąchałam.Tera z mam drugą i wącham i wącham,i nachwycić się nie mogęNie jestem specem od perfum,dopiero raczkuję,dlatego o każdej zdobytej perfumce staram się przeczytać jak najwięcej,i porównać to z moimi wrażeniami.Peszy mnie to,że w Five najbardziej czuję LAS .Las zdecydowanie letni,ale nie słoneczny.Bezpieczny,ale trochę magiczny.Baaardzo zielony i świeży,a w środku lasu jest i owszem,elegancki pałacyk ,w którym ugoszczą cię wspaniałą gorącą herbatą,podaną w porcelanowym serwisie z małymi różyczkami,ale kiedy pijesz ową herbatke na tarasie,to nadal otaczają cię tajemnicze omszałe drzewa.No i ten ciepły miodowy szal na ramionach Sprawdzałam nuty zapachowe Five O'Clocka,jest tam woodsy notes ,co oznacza nuty drzewne,prawda?Ale ja czuję tam las od pierwszego uderzenia.Może nos ulega bardziej naszym wspomnieniom i skojarzeniom,niż faktycznym nutom?Kiedy byłam młodsza,jezdziłam z babcią na rowerach do lasu,babcia chodowała bergamotki,więc czasem nimi pachniała,a że w koszyku często woziła moje ulubione ciastka korzenne,więc .....nos złapał coś co polubił,dopasował do wspomnień i stworzył własną opinięA przecież widziałam w recenzjach i opisach na wizażu,że zapach ten odbierany jest raczej jako nieco "szywniacki"
oj - jakie pięknie zapachowe wspomnienie i dobrze, że odnalezione!
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora