2010-03-27, 15:23
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Napisane przez queenie777
Ech... s...o....s..... Okres spóźnia mi się już ok 11-13 dni... Nie wiem co mam o tym myśleć. Kochałam się tylko z gumką i jestem pewna, że ani nic nie pękło, ani nie zsunęło się. I nie wiem co mam o tym myśleć- czy coś przeciekło, czy podczas seksu oralnego niechcący coś się dostało. dlaczego nie mam tego cholernego okresu. Niby żadna tragedia, ale jakoś kurcze nie po drodze mi teraz dzieciątko :-(
Dodam, że mdłości porannych nie mam, piersi obrzmiałych też nie, ale mam wzdęcie jakieś dziwne i mimo, że jestem na lekkiej diecie to brzuch mi coś nie przestaje być lekko zaokrąglony. poza tym jestem ciągle zmęczona. i nie wiem czy to zmiana trybu zycia z siedzącego na pracujący plus przesilenie wiosenne czy ciąża.... Co o tym myślicie? chcę jeszcze ze 3 dni poczekać i test zrobię.... Ale wyraźcie proszę swoją opinię...
|
Cóż, trudno powiedzieć, niby zabezpieczenie było, ale wiadomo, 100% pewności nie ma właściwie nigdy. Jest za wcześnie żebyś miała jakieś widome oznaki ciąży. Sprawdź temperaturę ciała, jeśli utrzymuje się ona powyżej 37 stopni, może być to oznaka ciąży. Poranne mdłości czy obolałe piersi to objawy, które pojawiają się dopiero ok. 6-8 tygodnia ciąży.
Na twoim miejscu zrobiłabym po prostu test, bo domysły można snuć w nieskończoność, a po co się denerwować?
|
|
|