Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z kaloriamii :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-27, 21:40   #1
perelkabiala
Raczkowanie

Problem z kaloriamii :(

Hej, mam trochę nietypowy problem - nie spotkałam go jeszcze na wizazu (chyba że nie zauważyłam, chociaż szukałam, naprawdę), więc piszę. Jeżeli jednak taki się uchował gdzieś - to z góry przepraszam i dzięki za linki .
No więc: nie podoba mi się moja waga (60kg/160cm) i chciałabym zrzucić z 5 kg. Chciałam przejść na dietę ograniczającą kalorie, ale wcześniej spisywałam sobie przez kilka dni wszystko co zjadłam (jeszcze bez diety, tak jak normalnie jadłam) i wyszło, że dziennie jem jakieś 500-800 kalorii tylko. Jeżeli zwiększę ilość zjadanych kalorii, to przytyje. No i najważniejsze - nie umiem się zmuszać do jedzenia. Mój dzienny jadłospis wygląda mniej więcej tak (od dawna):

śniadanie - pół grejpfruta
II śniadanie - jabłko
obiad - zupa albo ziemniaki z mięsem (na przemian), czasem surówka, buraczki albo fasolka szparagowa
podwieczorek-czasem dwie kromki chleba z ziarnami słonecznika z wędliną (najczęściej jakąś z indyka itp.)
Kolacji nie jem, rzadko słodycze, czasem drożdżówki w weekendy.
Codziennie skaczę na skakance około 200 podskoków, ćwiczę 100 brzuszków, piję czerwoną herbatę i wcieram w siebie krem ujędrniająco-wyszczuplający.
Jestem chora na serce (tachykardia, jestem po operacji ) regularnie przyjmuję witaminy (falvit i wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy z błonnikiem), metocard i pigułki. Leżałam kilka tygodni temu w szpitalu, przebadano mnie na wszstkie sposoby, tarczycę miałam również badaną, wszystko pod tym względem okej.
Jaką dietę mam zastosować i ile kalorii jeść ( i w czym) jeśli chcę schudnąć? To co jem na codzień wystarcza mi w zupełności, piję dużo wody, głodna jestem może czasem, w nocy, ale nie jem przed snem. Lubię praktycznie wszystko. Spotkałam się z dietetykiem w szpitalu, dowiedziałam się tyko że wagę mam w normie, ewentualne zrzucenie paru kilogramów dla lepszego samopoczucia będzie szybkie i łatwe, żeby zrzucić 5 kg mam ograniczyć słodycze, ruch tylę ilę mogę. I tyle. A ja nie chudnę. Można coś zrobić?