Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "mądrości" kosmetyczne :0
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-05-12, 10:50   #2
asiulka123
Zakorzenienie

Dot.: "mądrości" kosmetyczne :0

hmmm... dziwne...

napisze co ja o tym mysle

wydaje mi sie, ze skore powinno sie nawilzac zawsze, niezaleznie od wieku. skora dobrze nawilzona jest elastyczna, jedrna, gladka. nawilzanie skory od najmlodszych lat opoznia procesy powstawania zmarszczek !!.
wiadomo przeciez ze na skorze tlustej, z lojotokiem zmarszczki powstaja pozniej !! poza tym krem stanowi ochrone przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi jak mroz, wiatr, nie wspominajac juz o filtrach przeciwslonecznych.

jesli chodzi o kwestie kremow i tradzika to rowniez absolutnie sie z tym nie zgodze. wiadomo ze leki zawierajace antybiotyki, rozne substancje chemiczne jak np. nadtlenek benzoilu wysuszaja skora, a wysuszona skora ma duzo mniejsze zdolnosci regenaracyjne, dluzej sie goi. sama pani dermatolog mi to powiedziala. nie mozna ciagle wysuszac skory, nalezy pamietac o lekkim kremie nawilzajacym albo o delikatnym zelu do mycia.

sama mam tradzik i wiem z doswiadczenia, ze gdy nie stosowalam kremow, tylko wylacznie leki i srodki wysuszajace , cera byla w duzo gorszym stanie!! lepiej przeciez wyglada cera dobrze nawilzona!! dlatego tez teraz uzywam wylacznie kremow i jest o niebo lepiej!! a twarz myje nie srodkami antybakteryjnymi, tylko nawilzajaco- odswiezajacymi bo wystarczy sam fakt, ze kremik ma wlasciwosci antybakteryjne
asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując