Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziwny Problem z wypadającymi włosami po odzywce. Czy ktoś wie, co z tym zrobić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-05-12, 14:49   #2
Mariti
Wtajemniczenie

Dot.: Dziwny Problem z wypadającymi włosami po odzywce. Czy ktoś wie, co z tym zrobić?

Zacznę od tego , że Biosilk ma swe nowsze i lepsze wersje Badd azz a przede wszystkim jedwab Chi i ten gorąco Ci polecam .
PO drugie: miałam pododbny problem, kiedy jeszcze używałam odżwek i szamponów drogeryjnych (przez jeden dzień wosy świetne, na drugi przetłuszczone i wypadające).
Myślę, że to niekoniecznie musi byc wina odzywki a moze to być wina szamponu, choc firma Goldwell jest świetna.. Na Twoim miejscu spróbowałabym używac przez jakiś czas szamponu Seboradin Niger (ogranicza przetłuszczanie, działa zbawiennie na skórę głowy), jesli po kilku użyciach nie zauważysz różnicy to zapewne wina odżywki. . Ale przyznam, że wydaje mi się, że powinnas skupić się początkowo na szamponie- może już zbyt długo go używasz, preferencje naszego ciała sie zmieniają i może już nie służy Twej głowie.Dla pewności użyj go jeden , dwa razy bez odzywki lub z inną odżywką.
Co do Gliss kur-nawet jesli dobrze spłukujesz może to być niewystarczające, postaraj się nie nakładac preparatu przy głowie , jesli wyjdzie na jaw , że to on za stan rzeczy odpowiada, może być bowiem tak , że sam w sobie "oblepia" włosy i skóre głowy, jesli dojdzie do tego jeszcze naturalna wydzielina skóry głowy , może już być tego za dużo i stąd ten efekt.
Ah , może tez byc i tak , ze 5 dniowa przerwa między jednym myciem a drugim jest zbyt długa, może spróbuj co 3 dni ( zauwazyłam,że im bardziej włosy przetłuszczone, im później je myjemy tym więcej wylatują -są zbyt obciążone)
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując