Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-30, 14:15   #1421
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18229048][/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam, że najczęściej osoby, które są ze wsi i np. mają rolę są mega mądrymi ludźmi i mają najczęściej świadectwa z paskiem. (mam na myśli kogoś kto oczywiście jest normalny) . Oczywiście nie mam nic do wsi (bo sama mieszkam, no może nie w typowej, ale jednak), ani do takich ludzi. Tylko pozazdrościć i pogratulować. Chyba nawet wiem, od czego to wynika... [nie chce mi się pisać ]

u mnie to samo.
Z P. przyjaźniłam się ok. 8 lat. Jeszcze takiej obojętności między nami nie była. Jest świetnie. Dlatego też, może mnie pocałować.... sama wybrała. Chociaż nie powiem, czasem zapominam i najchętniej bym do niej zadzwoniła i pogadała, albo wyszła na spacer. Potem się otrząsam.... łiii tam.
Ale to było odnośnie grupy na FB, do której się zapisała Marta. I chyba zaraz też dołączę, bo takie życiowe

Ewa - dokładnie. U mnie jak się rozejrzę na wsi (a to jest wieś rolnicza, że wszędzie jest gospodarstwo i to bardo duże >20 ha, pełno krów, nie jak ta średnia polska ) to z takich osób 22-35 lat większość pokończyła studia, nie tylko rolnicze, jeden chłopak zrobił doktorat z chemii, dziewczyna jakąś podyplomówkę z matmy w UK robiła, ogólnie zdolni albo odwrotnie - zawodówka i pod sklep. Ale już młodsi, to jedna dziewczyna na farmacji, jedna na polonistyce i ja (), do tego dwóch chłopaków, co to w gimnazjum nie zdają i myślą, gdzie iść do zawodówki, jeden w technikum, ale ledwo. Z młodszych to już same chłopaki, 5 czy 6 chyba, ale nie wyglądają na rozgarniętych.
Ogólnie albo ktoś jest bardzo dobry i chce się wybić na złość głupim stereotypom, albo do ...
Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
Hmmm muszę się wygadać..
własnie się dowiedziałam ze moja babcia wczoraj umarła.. nie byłam z nia blisko ale wiadomo babcia.. Mojej mamy nigdy nie widzialam w takim stanie.. siedze teraz w domu..płkać nie umiem bo chyba jestem zbyt silna emocjonalnie lub jakas nie teges..

A miałam jechać w święta na dyskoteke.. wiec jak pojade to chyba wyjde na osobe bez uczuć..
Ja bym nie pojechała... Nawet ze względu na mamę.

------
Nie pisałam Wam o maturze, jaką wczoraj dowalił z fizyki z 2005 roku. I nie było typowych zadań, jak w ostatnich latach, tylko: "opisz przebieg", "co się dzieje", "które stwierdzenie jest prawdziwe, uzasadnij", "co by było gdyby" rapem 4 zwykłe zadania.
Ogólnie źle. Dzisiaj oddałam, niby miałam 66% 20 w górę pyknę i będzie pięknie
Ale w klasie, to <20 nawet byli, raptem 6 osób >50, mój najwyższy + jedna osoba, która pisze P - 10

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Martyny mi nie zacytowało
Mówisz, że za dużo? Opiszę to już dokładnie () w święta, do środy mam czas na wywalenie czegoś najwyżej Wesele poleci

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Cześć

Właśnie wzięłam się poważnie za romantyzm, interpretuje sobie wszystkie wiersze podane w repetytorium. Znaczy drukuję tekst i piszę interpretację troszkę z tym schodzi, ale tak lepiej pamiętam o co chodzi w epoce. Np. renesans pamiętam do tej pory, więć nie jest źle Na razie lecę z Mickiewiczem, muszę też te utwory sobie uporządkować 'datowo' i co wtedy się działo, bo raczej to ma znaczenie.. w sumie to wątpie, żeby na rozszerzeniu dali Mickiewicza, ale co tam

Narzuciłam tempo
Aż mi się przypomniało, z czego mamy w tygodniu po świętach sprawdzian
Wszystkich poetów, którzy są w spisie lektur: epoka, 2-3 przykłady dzieł, cechy poezji, założenia programowe

parodia jest offline Zgłoś do moderatora