Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-30, 18:25   #303
Matar
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-03
Wiadomości: 30
jajo faszerowane P

Ugotować 6 jaj, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Nadzienie:
10 dkg twarogu, puszka tuńczyka, 1 łyżka dobrej musztardy, 2 łyżki jogurtu, żółtka z jajek - wszystko wymieszać, utrzeć , jak kto woli, dodać 2 łyżeczki (można wg uznania) kaparów.
Nadzieniem nadziewamy białka, dekorujemy natką pietruchy.
SMACZNEGO

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------
KURAK PIECZONY NA BROWARKU !! P

Bierzemy kuraka, nacieramy biedaka 1/2 opakowania przyprawy do kurczaka, mieszamy ją z taką samą ilością słodkiej czerwonej papryki (ja użyłem przyprawy złocistej Kamisa moim zdaniem najlepsza - nie śmierdzi czosnkiem ). Zostawiamy na 3-4 godzinki.
Kupujemy piwo - nie pić nałogi nie wolno!! - nadziewamy naszego biedaka na butelkę (pełną), można go związać - nie spadnie i nie ucieknie-.
Między skrzydła wkładamy mu "pióra", pół pora i sporą nać pietruchy.
Tak sprawionego pieczemy w piekarniku ok 200 C mniej więcej 1,5 godziny.
ZDJĄĆ KAPSEL Z BUTELKI BO ZROBICIE BOMBĘ
Gdyby piwko nie chciało kipieć wsypać ostrożnie ociupinkę soli.
Można też odlać i polewać w trakcie pieczenia.
Podawać na butelce- tak bajerancko.
(dodałbym fotkę ale nie wiem jak)

Przepis P. Gesler, nie mój ale wypróbowany.

Edytowane przez Matar
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:32
Matar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując