2010-03-30, 18:25
|
#303
|
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-03
Wiadomości: 30
|
jajo faszerowane P
Ugotować 6 jaj, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Nadzienie:
10 dkg twarogu, puszka tuńczyka, 1 łyżka dobrej musztardy, 2 łyżki jogurtu, żółtka z jajek - wszystko wymieszać, utrzeć , jak kto woli, dodać 2 łyżeczki (można wg uznania) kaparów.
Nadzieniem nadziewamy białka, dekorujemy natką pietruchy.
SMACZNEGO 
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------
KURAK PIECZONY NA BROWARKU !! P
Bierzemy kuraka, nacieramy biedaka 1/2 opakowania przyprawy do kurczaka, mieszamy ją z taką samą ilością słodkiej czerwonej papryki (ja użyłem przyprawy złocistej Kamisa moim zdaniem najlepsza - nie śmierdzi czosnkiem ). Zostawiamy na 3-4 godzinki.
Kupujemy piwo - nie pić nałogi nie wolno!! - nadziewamy naszego biedaka na butelkę (pełną), można go związać - nie spadnie i nie ucieknie-.
Między skrzydła wkładamy mu "pióra", pół pora i sporą nać pietruchy.
Tak sprawionego pieczemy w piekarniku ok 200 C mniej więcej 1,5 godziny.
ZDJĄĆ KAPSEL Z BUTELKI BO ZROBICIE BOMBĘ
Gdyby piwko nie chciało kipieć wsypać ostrożnie ociupinkę soli.
Można też odlać i polewać w trakcie pieczenia.
Podawać na butelce- tak bajerancko. 
(dodałbym fotkę ale nie wiem jak)
Przepis P. Gesler, nie mój ale wypróbowany.
Edytowane przez Matar
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:32
|
|
|