Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak sobie z tym poradzic?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-10, 22:35   #3
admin
Gość

Re: jak sobie z tym poradzic?

SYLWIA napisał(a):
> Wiecie co? Wlasnie przeczytalam na forum ,ze jedna z wizazanek spodziewa sie dziecka i niby nic-no gratulacje oczywiscie ale..... to chore ,ale poczulam sie zazdrosna hmmm to ochydne
>Powiedzcie mi dziewczyny czy jestem jakas.....nie wiem juz jak sobie z tym radzic

Ostatnimi czasy mam zaskakująco wiele znajomych, które reaguja podobnie do Ciebie. Nie wydaje mi się to jakoś specjalnie dziwne, tak jest po prostu skonstruowana część psychiki i nie ma sensu z nią walczyć.

Jedyne, co mogę Tobie doradzić, to:
- postaraj się ustabilizować związek na takim poziomie, który zapewni poczucie bezpieczeństwa Tobie i ewentualnemu dzieciaczkowi
- jeśli Twoje problemy z zajściem w ciążę mają podłoże medyczne, znajdź łapiducha, który ma udowodnione doświadczenie we wznawianiu/podtrzymywaniu ciąży
- nie myśl obsesyjnie o dzieciakach, poza uzasadnionymi medycznie przypadkami taka fobia wręcz przeciwdziała spokojnemu pożyciu...
- nie zrywaj znajomości z parami, które mają już potomstwo, ciesz się obecnością dzieci, ćwicz, obserwuj...

oraz najważniejsze:

jeśli zauważysz parę z dzieciakiem, nie uciekaj - uśmiechnij się do bejbiaka, pozdrów uśmiechem szczęśliwą mamę.

Poza tym, jak twiedzą ludziska mocno doświadczone, faza polowania na dzieciaka jest najprzyjemniejszą spośród wszelkich innych następujących

Wyluzowanego spojrzenia życzę
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując