Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klub Seniora raz jeszcze
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-12, 10:15   #1
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Klub Seniora raz jeszcze

Przez przypadek wpadłam na posty z propozycjami klubów 30+, 35+ itp. Sama jestem już 40+, ale absolutnie się tak nie czuję i (podobno) nie wyglądam. A ponieważ niedawno skończyłam drugie studia, mam sporo koleżanek znacznie młodszych ode mnie. Pozwólcie, że wtrącę swoje 3 grosze do tych propozycji. Wydaje mi się, że nie ma co tworzyć specjalnego forum dla seniorek. Oczywiście to miło wiedzieć, że trochę nas jest, i pogadać o naszych problemach. Ale to nie jest do końca tak, że "małolaty" w niczym nie mogą nam pomóc. Wręcz przeciwnie! One dużo buszują po internecie (mają więcej czasu), mogą wskazać ciekawe linki, uczą się w szkołach rzeczy, o których nam się nie śniło, są bardziej na czasie, jeśli chodzi o nowe produkty, firmy itp. A że z finansami często u nich krucho, potrafią wyszperać rewelacyjne kosmetyki za śmieszne pieniądze. Poza tym mają matki i ciotki w naszym wieku, oczy też mają i potrafią się nimi posługiwać, często bardziej krytycznie niż my. Poza tym, jak napisałam Oli poszukującej kremu pod oczy dla 34-latki, kosmetyków nie kupuje się na datę urodzenia, tylko w zależności od stanu skóry. A skórę można mieć wysuszoną już przed 20, a równie dobrze trądzik po 30. Więc nie można z klucza odrzucać jakiejś opinii tylko dlatego, że wyraziła ją osoba 15 czy 20 lat młodsza. Nawet oceny perfum w stylu "to dobre dla starszych pań" mogą być dla nas cenne.

Owszem, pojawiają się wątki, które nie będą zupełnie dotyczyć najmłodszych wizażanek (np. kwestie związane z pracą), ale myślę, że wtedy one po prostu nie będą brać udziału w dyskusji. Tak jak ja nawet nie otwieram wątków związanych z trądzikiem, bo sama nigdy go nie miałam i na pewno nic sensownego nie mogłabym doradzić.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie wizażanki - te młodsze i te starsze, a szczególnie serdecznie te, które pomogły mi już w wielu sprawach, podnoszonych przeze mnie na forum. Przyznaję się bez bicia, że w profile nie zaglądałam, i nie wiem, w jakim wieku były moje respondentki, ale rad udzielały bardzo dobrych, za co jeszcze raz dziękuję.
BeataG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując