2010-03-31, 15:48
|
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Kobieta z chmurą na ulicy
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula
Wiecie co, jak ktoś się tak zleje perfumami, że na ulicy ludzie będą czuć to to samo co palić w autobusie papierosa, co mnie obchodzą inni? Taka sama siła rażenia a dla niektórych przecież dym paierosowy to też cudny aromat  .
|
To chyba co innego - konsekwencje zdrowotne są nieco inne.
Nie mówiąc już o tym, że palenie w środkach transportu publicznego jest niedozwolone, a zlewanie się Opium jeszcze nie 
Cytat:
Napisane przez Maja102
ale akcentowanie siebie, a duszenie to dwie różne rzeczy 
|
No przecież rozróżniłam te dwie rzeczy, nie?
Mówiąc akcentowanie, chodziło mi o wspomniane wyżej manifestowanie swojego "ja" zapachem, które uznane zostało za nieeleganckie - z amerykańskiego, jak zrozumiałam, punktu widzenia.
Powstaje pytanie czy elegancja jednego obszaru kulturowego może być tak naprawdę przeniesiona na inny? Nie wydaje mi się.... I czy można uznać jeden obszar kulturowy za lepszy od innego? Dlaczego by więc nie przedkładać nad amerykańską kultury francuskiej, opisanej przez Piroksenę?
Edit:
Króliczku, bardzo fajnie napisane
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."
EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2010-03-31 o 15:49
|
|
|