Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-01, 13:23   #2605
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Polar to nie poliester Polar sam w sobie charakteryzuje się hydrofobowością i zdolnością do odparowywania potu.
Znam ubrania dla sportowców, bo sama takich używam, nieobce mi są też membrany, bo do górskich wspinaczek muszę mieć porządne, jak piszesz "wszystkomające, wszystkorobiące" ubrania i buty. Inaczej nie dałoby się funkcjonować.
Myślę, że wiesz na jakiej zasadzie działa membrana? Nie sama z siebie. Człowiek w takich ubraniach dla sportowców rusza się - poci się, nagrzewa w wyniku działania i wtedy te membrany i inne cuda działają - jak człowiek w nich pracuje, a nie siedzi plecami oparty o fotelik. I w tym podkreślonym jest sęk moim zdaniem.
I tak się będą w fotelikach pocić i tak, dlatego EOT Gdyby te foteliki były z oddychających materiałów, to firma nie proponowałaby do nich letniego pokrowca.
ale ja nie napisałam, ze polar jest z poliestru tylko, ze jest w 100% sztuczny
napisałam też w foteliku dziecko się spoci choćby nie wiem co - dla mnie istotniejsze jest czy jak już się spoci to jak mu się będzie siedziało - czy pot wsiąknie czy będzie na powierzchni...
zobaczymy, bo zawsze takie rzeczy wychodzą w użytkowaniu
a letnie pokrowce to wg mnie tylko po to, zeby to było coś co właśnie wchłania pot i można było szybko i łatwo wyprać, a poszycia fotelików sa niewchłaniające po to, zeby się plamiły i to się wyklucza - na logikę, bo producent twierdzi inaczej

a te membrany - czują że ktoś się rusza ? tzn. jak się macha nogami to te pory się uruchamiają

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
zobaczcie mojego Marciego jak nieudolnie raczkuje zmeczony juz i nozki mu sie rozjezdzaja
http://www.youtube.com/watch?v=QntPnrei2is
musisz mu antyposlizg zamontowac na kolanach, a nie tylko na stópkach

a jak dywan - podoba Ci się już, zgrały się jakoś kolorki

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-01 o 13:21
p4w jest offline Zgłoś do moderatora