2010-04-01, 14:02
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin
Kochana a ty jestes public care? Bo ja mam VHI i robie wszystko w semi private klinice i mialam juz 2 USG plus GP mi raz sprawdzala bicie serduszka a mam 20 tyg teraz. Wizyty mam co 3 tyg i zawsze mnie waza i mierza cisnienie no i pierwsza mialam w 12 tyg. Ale co po tym jak ginekologicznie tez musza badac i to bez dwoch zdan. Ja teraz jak bede w polsce wybieram sie do mojego gina zeby mnie zbadal
|
Więc tak jestem public. Ale w grudniu mąż jako bonus dostał VHI i wciągnąl mnie za 50Emiesięcznie- w sumie cover mamy chyba od poczatku lutego... tylko że zawsze są te okresy karencji(waiting periods) i zazwyczaj trwają 6mcy.....więc nie sądze żebym się załapała... zapytam w Rotundzie, ale marne szanse, z tego co wiem...
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------
kasiu-Acha co do absurdów irlandzkich nie dostanę żadnego chorobowego, bo mimo że mam ciurkiem przepracowane rok i 3 mce wstecz to im to nie wystarczy .... mam w sumie 134tyg. w ciagu 4lat przepracowane(jestem studentką dzienną, więc musiałam zrezygnowac z pracy na pierwszym roku, bo nie dałabym rady, potem pracowałam okresowo, ale ost. pracowałam ciurkiem 74 tyg)...wymagają 104....ale drugi chaczyk w 2008 musze mieć 39tygodni a mam tylko 22.... no i suma sumarą przez 5 mcy nie dostane ani grosza... dzięki Bogu mąż ma dobra, stałą pracę....ale nie wyobrażam sobie dziewczyn które nie mają takiego wspacia....
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------
Cytat:
Napisane przez Weronisia
No ja nie wierzę  Jakos polska służba zdrowia mnie nie przekonuje i Bogu dziękuję za niemiecką służbę zdrowia 
Pierwszą ciążę i poród miałam w Polsce, drugi już w Niemczech i mam porównanie 
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------
.
|
Moja szwagierka jest w ciąży w Niemczech.... i to chyba najepsza opieka z naszej czwórki(ja jestem w Irlandi, mam tez ciezarowke znajomą w Polsce, kuzyna żone w Belgii, i właśnie szwagierke w Niemczech-) także mamy na bierząco porównanie 4 krajów- i Niemcy wychodzą na prowadzenie 
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
Spadam dziewczynki...miłego dnia...
Do mnie przyjezdza znajoma z dziecmi...może trochę sie rozruszam i oderwe od tych ciążowych trosk
buziaki
|
|
|