Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-02, 17:29   #3363
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
A ja się przyszłam pożalić, bo dobija mnie własna rodzona matka

Tłumaczyłam jej kilka razy zasady diety, ale i tak słyszę: "Jak nie chudniesz, to może jedz mniej?", "Może nie jedz kolacji?", "Może jedz 3 razy dziennie, jak ja, małe porcyjki?"
Okazało się, że jej chrzestna też jest na Dukanie, więc do powyższego doszło jeszcze "Ciotka mówi, że nie je kolacji i że dobrze się tak przegłodzić czasami", "Może nie jedz tyle jajek, ciotka mówiła, że je mało"...

A teraz mam wyrzuty sumienia, jak tylko się zrobię głodna, bo może faktycznie jem za dużo Wiem, że Dukan nie daje żadnych ograniczeń w dozwolonych produktach i dlatego się na niego zdecydowałam.

Ale po takich tekstach to już mam mętlik
takich glupot nie sluchaj
dowoli mozna jesc czyste bialko
ograniczac sie trzeba przy nabiale - typu jogurty i kefiry, bo to sam cukier jest
jajka wlasnie maja najwiecej bialka i trzeba je jesc do oporu (czyt, do zerzygania )
kolacje koniecznie
jezeli jestes glodna wieczorem to jedz sobie placki z otrebow - ja je zawsze jem i chodze spac syta - a jem je spoooro przed pojsciem spac, i juz mnie wieczorem nie ciagnie do jakis zakazanych rzeczy, ktorych mi sie w domu coraz wiecej robi
------
dorwalam dzisiaj 2 nowe herbatki przed chwila:
irvinga - czarna z rosyjskimi konfiturami z wisni - mam nadzieje ze bedzie pycha juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaparze
i biofixa egzotyczna - banan, papaja, pomarancze chyba
mysle ze zostana u mnie na stale bo sprawdzona marka, tylko musze wywalic kilka herbat, ktore sie nia nadaja do picia z mojej kolecji
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora