Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy z cerą po 20-stce! Jakieś pomysły??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-05, 02:25   #10
TheLWord
Raczkowanie

Dot.: Problemy z cerą po 20-stce! Jakieś pomysły??

Ja mysle,ze mi cera zepsula sie od tabletek poniewaz po 18tym roku zycia nie mialam regularnych miesiaczek, ba, prawie w ogole nie mialam miesiaczki i moja pani ginekolog powiedziala,ze jesli problem bedzie sie utrzymywal do 19go roku zycia mam przyjsc. Przepisala mi diane35 na uregulowanie miesiaczki, powiedziala, ze tez poprawia cere bo reguluje poziom łoju itd. Bralam je przez jakies 8 miesiecy, miesiaczka sie ustabilizowala ale przytylam kilka kilo wiec tabletki odstawilam, po kilku miesiacach wysyp przyszczy, wiec po jakims czasie znow zaczelam stosowac tabletki, ta sama historia, utylam a poprawy cery jakiejs spektakularnej nie bylo, odstawilam no i teraz mam cere jaka mam niestety.
Co powiecie o mojej pielegnacji:
Rano i wieczorem myje twarz zelem bioderma sebium gel moussant ale czasami(np teraz od kilku dni) zel Vichy taki zielony do cery tradzikowej bo ponoc dobrze jest czasem zmienic cos.
Rano i wieczorem stosuje emulsje eucerin antiredness spf15 ale po przeczytaniu dosc dobrych opinii o kremu bioderma sebium AI stosuje ten krem, boje sie tylko zeby nie zapychal.
Co tydzien peeling enzymatyczny. I myje twarz woda mineralna chociaz jak mi sie skonczy myje normalna z kranu, zdarza sie np dzis
Mam cere mieszana, troszke widoczne naczynka na policzkach.
Twarz mnie piecze bo stosuje epiduo ale dam rade.

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

A jesli chodzi o podklad to zwykly tani antybakteryjny, nawilzajacy, kryjacy Soraya. Po pewnym czasie twarz bardzo ladnie wyglada z podkladem, jest dobrze pokryta i koloryt jest wyrownany, boje sie tylko czy to tez ten podklad nie psuje mi cery. Kupilam sobie kilka dni temu Loreal true match puder mineralny ale chyba odcien jest za ciemny albo ja nie umiem go nakladac bo mam efekt maski:/
TheLWord jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując