Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-05, 20:30   #511
kalaaga
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez anatolka Pokaż wiadomość
Ja jestem załamana, miałam już czysta skórę bez niczego, przyzwyczajoną do maści więc nie była podrażniona, ale miesiąc temu wpadłam w straszny stan przestałam praktycznie dbać jak dotąd o skórę, a w zeszłym tygodniu 3 dni ja dobiły i jest taka jak we wrześniu czyli czyli 7 miesięcy temu. wiem że to się wydaje prawie niemożliwe, ale wyskoczyło mi kilka ropnych gul, które same w sobie nie są najgorsze, ale to co się stało ze skórą czyli że się zrobiła jakby skorupa, która nie wchłania kremu, nie wchłania maści, piecze jest podrażniona i teraz jestem w martwym punkcie. To wszystko stało się tydzień temu, w sobotę było jeszcze normalnie, wyszłam rano na zakupy , wróciłam i nałożyłam maseczkę z glinki i miałam tylko resztkę humektanu, więc nie posmraowałam jej niczym jak zawsze, potem umyłam twarz, nałożyłam epiduo, a w niedziele rano acne derm. Doprowadziłam do całkowitego przesuszenia skóry, rano w poniedziałek obudziłam się z 3 ropnymi krostami i piekąca straszną twarzą. Nie wiem co robic odstawiłam acne derm ale używałam go dopiero miesiąc więc nie wiem czy dobrze zrobiłam i mam dosyć. Już praktycznie nie myślałam o tej skórze w lustrze to tylko sie przeglądałam rano i wieczorem przy myciu twarzy i czasem w ciągu dnia a teraz. W środę powrót na uczelnie, a ja jestem załamana bo jeszcze tego mi było trzeba jakbym nie miała wystarczająco dużo problemów na głowie.
Przesuszylas skore i te gule sa tego efektem... Przede wszystkim epiduo bardzo duzo osob podraznia, trzeba sie po nim nawilzyc a nie nakladac nastepnego wysuszacza... Zgadzam sie z gogela cetaphil DM bylby dobry, ja mam takie rybki "dermogal" one sa typowe do nawilzania, maja sporo witamin i nie sa drogie bo kosztuja okolo 10 zl a jest ich chyba z 50)) postaraj sie je zakupic powinny pomoz ..

Edytowane przez kalaaga
Czas edycji: 2010-04-05 o 20:32
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora