2010-04-05, 20:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęściarze Pana Hendryka na tropie zaginionej weny - cz.III
Cytat:
Napisane przez martini.
To fajnie 
Nawet jeśli tak jest, to to są dwie inne kategorie  Bo Dusia byłaby mamą przed wątkową, a Ty byś była mamą po wątkową. Co nie oznacza, że któraś byłaby mniej uprzywilejowana czy coś  Chodziło mi tylko o to, że jesteś pierwszą mamą, której poczynania w stawaniu się mamą śledzimy na bieżąco.
To tak jak byłoby ze ślubem czyimś. Jakby np. Papryka wychodziła teraz za mąż, to byłaby pierwszą wątkową panną młodą i nie byłoby tu znaczenia, że Margo jest już po ślubie. Na tej samej zasadzie Pawil jest pierwszym maturzystą, Agta pierwszą panią magister, a Gosia pierwszą panią licencjat (chyba, że Ir była pierwsza, nie pamiętam już  ).
Chyba nie umiem tego wytłumaczyć 
|
Umiesz, ja rozumiem 
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;18368865]
Pająka mam w pokoju, taki duży. Rano przede mszą był na ścianie, ale jak wróciłam to zniknął gdzieś, czyli czatuje gdzieś na mnie [/QUOTE]
Oj na pewno chce Cię zjeść 
Wiem, wiem-sama nienawidzę robactwa 
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;18369501]Lekko mnie przytkało jak zobaczyłam o czym piszecie.
W zasadzie miałam ochotę w ogóle nic nie pisać.
Po namyśle chciałam się rozpisywać, ale skasowałam co napisałam.
Powiedzmy że nie zamierzam tematu rozwijać i uważam go za zamknięty.
Mam nadzieję, że ta moja odpowiedź nie jest zbyt ostra.
Tyle komentarza z mojej strony.[/QUOTE]
W sumie nie rozumiem, bo nikt nic strasznego nie napisał, ale ok.
Cytat:
Napisane przez pawil18
Ja to miałem ubaw po pachy , jak przeczytałem co Wy piszecie . 
Ale też odnoszę wrażenie , że to właśnie Dusia i Max są tutaj najstarsi . I moim zdaniem świadczy o tym ich sposób bycia i pisania tutaj . Czy tak nie jest??? Tak w ogóle mam tutaj obraz jakby warstwowy wiekowo - w jednej warstwie są właśnie Dusia , Margo i Max , w drugiej Martini , Papryka , Kesly , Agta w 3 Wdowa , Ir i Gosia no a na końcu ja , Kamil i Pusunia ... takie odnoszę wrażenie ... 
|
Myślę, że masz dobre "rozwarstwienie" wiekowe 
Święta święta i po świętach. Przeleciało, nawet nie wiem kiedy 
wdowa- witaj
|