Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego tak często ludzie nie pytają lekarzy, co znaczą wyniki badań?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-06, 21:31   #9
aktaga13
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego tak często ludzie nie pytają lekarzy, co znaczą wyniki badań?

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Bo

b) lekarze często traktowali mnie jak kretynkę która nie zrozumie co to oznacza i jakie niesie za sobą konsekwencje
absolutnie się tym nie przejmuje chyba nauczyłam się dystansu w tych kwestiach. czy to z nowym czy starym lekarzem zawsze o wszystko pytam. aż mi czasami wstyd, że zajmuję tyle czasu. pytam o wszystko co mi wpadnie do głowy i też nie rozumiem dlaczego inni tego nie robią.

co do niemiłego traktowania - miałam ostatnio w zastępstwie takiego ginekologa-totalnego buca. nakrzyczał na mnie okropnie po usłyszeniu prośby o skierowanie na badania (jego tłumaczenie: "nie ma po co, bo wyglądam na zdrową ).
jakież było jego zdziwienie, gdy stanowczo poprosiłam, żeby przestał na mnie krzyczeć. chyba nie spodziewał się takiej reakcji, bo... zaczął mnie przepraszać. siedząca obok studentka aż się uśmiechnęła pod nosem.

podsumowując - nie ma co się bać/krępować/zrażać/spieszyć. bądźmy dociekliwi, bo przez własną nieuwagę możemy się wpędzić w problemy.