Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drogie kosmetyki - snobizm, czy rewelacyjna jakość?....
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-12-08, 10:02   #1
Aia
Przyczajenie

GG do Aia

Drogie kosmetyki - snobizm, czy rewelacyjna jakość?....

Co o tym sądzicie? Czy macie rzeczywiście takie "niezbędniki" z wyższych półek, których za nic nie zastąpicie tańszymi odpowiednikami?...
Moje odczucia są mieszane. Gdy kupuję coś drogiego, to odczuwam miły dreszczyk podniecenia, że mam coś wyjątkowego, to odczucie potęgują oczywiście również (czy przede wszystkim?....)piękne opakowanie i jeszcze pięniejsza cena. Ale nie zauważyłam naprawdę spektakularnych efektów przy użyciu - teraz np. podkładu Lancome za 165 zł, za który mogłabym kupić przynajmniej 3 podkłady ze średniej półki. Zaznaczam, że jest on jak najbardziej prawidłowo dobrany do mojej cery. Kupiona ostatnio szminka Diora?...Owszem, jest rewelacyjna, ale miałam też takie odkrycia za połowę jej ceny. Kremy? Niezależnie od ich ceny mogą uczulać i nie pasować, a jeżeli już pasują, to żadnych powalających różnic na korzyść tych droższych nie widzę. Skąd więc tak kolosalne różnice w ich cenach? Dobra, rozumiem, różne surowce używane do ich produkcji, ale cena kremu Ziaji jest 20-30 krotnie niższa od ceny np. Heleny Rubinstein....Aż taka różnica? Rozumiem, że na te wyższe ceny składają się dodatkowo koszty pracy laboratoriów badawczych, nowoczesne technologie, ale jakie naprawdę mają one przełożenie we wpływie na naszą cerę, czy do czego tam są przeznaczone?....
Jeżeli są na ten temat jakieś informacje na tym forum, to dajcie mi, kochane, do nich linki. Bardzo mnie to interesuje, zwłaszcza, że na szaleństwa kosmetyczne z wysokich półek stać mnie od czasu do czasu, i chciałabym się dowiedzieć na co wg Was warto wydawać duże pieniądze, a co można zastąpić tańszymi odpowiednikami?...
Pozdrawiam gorąco,
Aśka
Aia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując