2010-04-09, 07:50
|
|
kosmitka
|
Dot.: A kto studiuje prawo?
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;18448407]wiecie moze jak to wyglada z przepisywaniem sie po 1 roku z uczelni w innym miescie(poziomowo wzglednie slabszym- szczecin), do poznania? ponoc u nas w sz-n jest wiecej zajec na 1 roku i programowo mamy wiecej pkt. tylko jak to wyglada z przenoszeniem sie? trzeba miec jakas wymagana srednia,czy jak? bo jesli nie dostane sie poza sz-n to planuje przeniesc sie po 1 roku[/QUOTE]
To zależy od uczelni, od prowadzącego i liczby godzin. Mogę to opisać na swoim przykładzie - studiuję w Olsztynie i chcę teraz po I roku przenieść się do Gdańska, okazuje się, że wszystkie przedmioty są przepisywane poza Historią powszechną państwa i prawa - ten wykładowca nie przepisuje. Z technicznego punktu widzenia oznacza to, że mimo że decyzję o przeniesieniu podejmuje dziekan wydziału za zgodą mojego dziekana to i tak do moich obowiązków należy uzgodnienie z wykładowcami przepisania oceny , w głowie mi się to nie mieści. To są informacje z forów od osób, które się przenosiły i jest to naprawdę ciężka praca.
|
|