2010-04-09, 09:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Napisane przez ninaad
no wiadomo, że te kalkulatory podają tylko jakieś uśrednione, orientacyjne wielkości- u każdej z nas pewnie przyrost wagi w ciąży będzie wyglądać nieco inaczej, bo zależy to od wielu czynników.
Dla mnie te kalkulatory służą właśnie zorientowaniu jak mniej więcej z reguły zmienia się waga. I nie chciałabym raczej wyjść poza te zakresy (ale chodzi mi o wartości górne) 
|
dokladnie tak fajnie brac je jako cos co nam mowi wiecej raczej nie...
a nie jako cos co mowi tyle musze... (niestety moja tesciowa ma takie zdanie - ze mimo wsyztko powinnam 20kg bo ona tyle przytyla i inaczej jej wnuk bedzie chory...) wiec na rozsadnie  
Cytat:
Napisane przez kasienka1701
Jak od początku ciąży przytyłam 1,5 kg,a jestem 17tc i 1dc,więc nie wiem czy to rewelacja,bo ty już jesteś po połowie,a tylko 1kg przybrałaś na wadze.Teraz ważę 56kg,przed ciążą ważyłam 54,5, przy wzroście 170 cm to chyba nie aż tak dużo,chociaż kaloryfera na brzuchu to ja nigdy nie miałam,raczej oponkę 
|
ja przed ciaza wazylam 54 terz mam 55 (z tym ze schudlam na poczatku 3 kg) wiec teoretycznie przytulam 4 ale od wagi startujacej 1 kg (tez wzrost mam 170)i tez mysle ze na spokojnie 
Cytat:
Napisane przez niuniuniau
Też o tym słyszałam. Ja raczej nie będę miała takiego szczęścia żeby przytyć tylko 7 kilo bo jeśli j est to genetycznie uwarunkowane to pewnie będzie 2 albo 3 razy tyle. Już w tym momencie jestem 3 kilo do przodu. Po prostu będę dłużej to zrzucać 
|
dokladnie tak... popatrzmy na nasze mamuski bardziej niz na kalkulatory... moja przytyla 8 i 12 kg (8 z siostra 12 ze mna) i lekarz mowil mi ze niepowinnam przytc wiecej bo nie mam takich genetycznych tendencji...
dlatego czasem dolujace jest jak z kazdej strony slysze malo nic nie jesz odchudasz sie pewnie zle chodzko bedzie chore itd...
napisalam to zeby poprostu poakazac ze wcale nie trzeba przytc 30 kg i miec zdrowsze dziecko niz przy 8 kg przytyciu..
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------
Cytat:
Napisane przez IlonaN2
U mnie z kilogramammi było tak Na początku przytyłam 1 kg w pierwszym miesiącu potem doszło jeszce 0.5 teraz jestem dwa na minusie czyli bilans wychodzi na -0,5 kg na minusie. Moja Pan dr mówi żeby się nie martwić i że napewno przytyje w kolejnym trymestrze
|
moj lekarz mowi to samo... i dodaje.. na spokojnie ajwiekszy bum i tak jest w 7 8 i 9 miesiacu 
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa
Dziewczyny czy gdy wizyta wypada w 19tyg+5dni czeka mnie już usg połówkowe?
|
mysle ze tak chyba ze ci da kolejna wizyte za 1.5 - 2 tyg
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------
aaaa i jeszcze jedno....
jak startujac z waga 54 kg przytylabym 18-20 kg jak pisza w tych kalkulatorach i sluchajac tesciowej przytylabym ponad 30% (1/3 swojej wagi) a 1/3 to duzoooo to tak jakby pani wazaca 90 kg przytyla jesczsze 30...
|