Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - matura, a odchudzanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-10, 13:28   #2
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret
Dot.: matura, a odchudzanie

Witaj czolgistka,
ja kiedy mam ochotę na coś słodkiego to piję gorące kakao - jest słodkie i do tego sycące na jakiś czas. Porządny kubek to ok. 200kcal (nawet mniej, zależy jakie mleko i ile łyżeczek kakao) a dostarczasz organizmowi białka, magnezu i różnych witamin. Do tego kakao zawiera kofeinę i jeszcze jakiś tam składnik pobudzający, jest więc dobre po wysiłku psychicznym i fizycznym.
Inny patent: koktajl - ja najczęściej piję bananowy - jest słodki (nie dodaję cukru!) i pożywny - też ok. 200kcal
Te dwie propozycje spożywam na jeden z posiłków, np. drugie śniadanie albo podwieczorek, bo jednak jakąś wartość kaloryczną mają.
Inny sposób to guma do żucia owocowa - słodka a małokaloryczna.
Jeśli nie możesz patrzeć na zwykłą wodę a lubisz napoje słodkie a niekaloryczne to proponuję tabletki musujące z jakąś witaminą - wybór jest ogromny - smaki też zróżnicowane: pomarańcza, cytryna, grejpfrut, owoce tropikalne, jeżyna... takie ja pijam, ale pewnie można znaleźć też inne. No i w Twoim wypadku to też może się sprawdzić, np. jakiś "Plusssz" na koncentrację przy wysiłku psychicznym.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam.

Edytowane przez Sculpture of Regret
Czas edycji: 2010-04-10 o 13:30 Powód: literówka
Sculpture of Regret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując