Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-10, 20:15   #4639
otako
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
A umiecie wyjaśnić, dlaczego najpierw mówili, że jest 132 ofiary?
Taką informację podali Rosjanie. Wydaje mi się, że podali taką liczbę, bo zapewne tyle osób mogłoby się zmieścić na pokładzie samolotu tego typu.

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
2 dzień Świąt zarówno BN jak i Wielkanocnych to jedna wielka bzdura.
Bo tak na czysty rozum: kto rodzi się dwa dni? (jakieś wyjątki, ale bez przesady), i nawet jeśli bierzemy pod uwagę zmartwychwstanie - to była chwila, moment, trwało... szybko? A nie 2 dni. Jak dla mnie powinni zlikwidować ten '2 dzień świąt'. Chcą wolne - to niech mają, ale nazwą normalnie, a nie tak "ni w pipe, ni w oko".
Drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia to jest święto św. Szczepana - pierwszego męczennika, a nie uczczenie narodzin Jezusa.
Poza tym zarówno w 2 dzień Bożego Narodzenia i Wielkanocy msza w kościele już jest mniej ważna (tak w uproszczeniu) niż msza niedzielna i świąteczna. Ponieważ wtedy w kościele jest tylko jedno czytanie i Ewangelia, natomiast w niedziele i święta są dwa czytania. Tak nam kiedyś ksiądz na religii powiedział i w parafii u mojej babci też tak proboszcz mówił.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2010-04-10 o 20:17
otako jest offline Zgłoś do moderatora