Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny 20-25 lat snujące plany na przyszłość :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-12, 21:18   #152
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny 20-25 lat snujące plany na przyszłość :)

może napiszę coś więcej o sobie
z moim TŻ jestem już dość długo, w tym roku stuknie nam 8 lat razem i 2 lata po ślubie
nasz synek ma ponad rok, urodził się miesiąc przed czasem, ale na szczęście jest zupełnie zdrowy
po liceum studiowałam germanistykę i technologię informacyjną ponad 2 lata, jednak dość, że finansowo było mi strasznie ciężko do tego zupełnie nie pasował mi ten niemiecki, męczyłam się strasznie, wybrałam po prostu źle, miałam nadzieję, że nauczę się perfekcyjnie języka niestety to nie dla mnie
w sumie nie żałuję, że zrezygnowałam, raczej, że zaczęłam te studia i zmarnowałam ponad dwa lata
w pewnym momencie uaktywnił się u mnie mocno instynkt macierzyński i postanowiliśmy z TŻ, że staramy się o maleństwo
teraz całkowicie spełniam się jako matka i pani domu, być może to moje powołanie, jakoś nie ciągnie mnie do pracy czy nauki, czasem się zastanawiam czy coś ze mną nie tak, bo w dzisiejszych czasach wykształcenie i doświadczenie zawodowe to podstawa, ale jakoś nie potrzebuję się spełniać na tych polach życia
w tym roku chcemy zacząć starania o rodzeństwo dla Filipa, najlepiej o córeczkę
jestem szczęśliwa, bo mam kochanego męża i synka łobuza
wynajmujemy mieszkanie, wcześniej blisko 2 lata mieszkaliśmy z dziadkiem TŻ, jednak od kiedy urodził się Filip atmosfera w domu stała się nie do wytrzymania, codziennie z mężem się kłóciliśmy, ja płakałam i byłam nieszczęśliwa
namówiłam męża na poszukanie mieszkania, na początku nie chciał, bo baliśmy się, że finansowo nie damy rady, jednak przekonałam go, że warto zaryzykować
no i mieszkamy osobno już pół roku, jest cudownie razem, bez obcych ludzi patrzących ciągle na nasze ręce
co prawda z kasą nie jest kolorowo, ale póki co wystarcza od wypłaty do wypłaty
poza tym dzięki wynajmowaniu mieszkania kupiliśmy sobie trochę rzeczy potrzebnych w domu, teraz mamy coś swojego
no i tak sobie żyjemy
wybaczcie ten długi post

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując