Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Phil&Teds .Czy ktoś zna, czy ktoś użytkuje,potrzebuję podpowiedzi:) wózek dla dwójki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-13, 11:06   #4
dysia77
Zadomowienie

Dot.: Phil&Teds .Czy ktoś zna, czy ktoś użytkuje,potrzebuję podpowiedzi:) wózek dla d

Cytat:
Napisane przez mariiina Pokaż wiadomość
Z własnego doświadczenia Ci powiem, że szkoda kasy na takie wózki...
U mnie jest różnica 1 rok i 3 miesiące między synkami... Będąc w ciąży z młodszym jeździliśmy z mężem i szukaliśmy wózków podwójnych, ja się martwiłam, jak wyjdę z domu, kiedy dwójka dzieci mała... Na chwilę obecną cieszę się że nie kupiliśmy wózka podwójnego, bo mały synek jeździ sobie w gondoli po starszym synku, a starszy ładnie sam maszeruje przy wózku albo prowadzimy go za rączkę.. nie wiem, jak jest u Ciebie, może córcia nie lubi chodzić na nóżkach... mój synek starszy bardzo lubi chodzić sam lub za rączkę, więc za wózkiem nie tęskni, nie wysiedziałby nawet.

Ale wózek fajny, ciekawe tylko czy praktyczny i w miarę lekki, bo wożąc dwójkę to i tak spory ciężar..
aaaa no i teraz zauważyłam że to trójkołowiec... mam x landera trójkołowego i ODRADZAM .. Napaliłam się na trójkołowego, a później baaaardzo żałowałam i kupiłam normalną spacerówkę na czterech kółkach..

u mnie była podobna sytuacja. Między moimi dziewczynkami jest 1,5 roku różnicy i jak się młodsza urodziła to starsza chętnie chodziła sama, nawet chciała prowadzić wózek z siostrzyczką. Wiesz, wyjście z maluchami na spacer nie zawsze oznacza robienie kilku kilometrów, chodzi o samo przebywanie na powietrzu, zajęcie starszego dziecka huśtawka czy zjeżdżalnią na placu zabaw podczas gdzy młodsze będze spokojnie spało w wózeczku postawionym na trawniku obok. To jest na pewno spory wydatek, bo wózek jest specjalistyczny a sama zobaczysz że to rozwiązanie na krótka metę i nie jest niezbędne. Zaczyna się wiosna, lato, więc Twój starszy maluch na pewno nie będzie chcciał siedzieć w wózku i biernie przyglądać się jak inne dzieci biegają obok, będzie chciał w tym uczestniczyć.
Co do samego wykonania wózka to wygląda super ale czy fakt, ze jest to trójkołowiec nie powoduje, że jest on niestabilny? Mając jeszcze z boku tą dostawkę dla drugiego malucha powodujemy, ze obciążenie wózka nie jest równomierne......
zastanowiłabym się nad tym moooocno, zanim kupiłabym coś takiego.
Przemyśl to dobrze.