Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-13, 20:29   #703
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ok przejrzałam kosmetyki które mam z NIVEA i podzieliłam na te powyżej 1 mies (oczywiście pisało na opakowaniu ale ja ślepa jestem) i na te od razu do stosowania( tu gorzej bo na nich nie pisze ale skoro nie pisze to znaczy że od 1 dnia)

Więc od 1 dnia mam delikatną oliwkę pielęgnacyjną, łagodne mydło pielęgnujące, krem przeciw odparzeniom i krem na każdą pogodę. W sumie na początku i tak powinno się mydełkiem myć i ewentualnie parę kropel do wody oliwki żeby skóry nie wysuszyć i potem smarować oliwką. Do pupy mam niby poza tym kremem przede wszystkim Bepanthen podobno super. Więc krem z nivea to ewentualnie później do stosowania.

A na później mam:
płyn do kąpieli z oliwką i delikatny żel do mycia ciała i włosów.

Więc chyba nie kupuje nic więcej w razie gdyby mała miała uczulenie na te kosmetyki i oliwka np okazała się nie wystarczające kupię Oilatum- ale dopiero wtedy- może nie będzie takiej konieczności.

Słyszałyście że pogrzeb pary prezydenckiej ma się odbyć w Krakowie? No to Wam powiem że przypuszczam że jako że pogrzeb odbędzie się na Wawelu to aleje będą zamknięte, a ja mam zamiar rodzić w szpitalu przy Alejach. Lepiej żeby mnie w niedzielę nie wzięło bo nie będę miała jak tam dotrzeć- no może od drugiej strony ale na tej że tak powiem wysokości ulicy pewnie będzie zamknięta. Jak znam moje szczęście to właśnie zacznę rodzić w niedzielę.
A te pare kropel oliwki do kąpieli to też może być firmy np Nivea?
Ja mam dużo próbek i z Hippa i Nivea ale nie wiem od kiedy można stosować bo nic nie jest na opakowaniu napisane.
aha i to Oilatum to w aptece trzeba szukać?
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
No to trzymajcie kciuki, jadę do szpitala. Poszłam do lekarza prowadzącego i dał skierowanie, bo szyjkę mam już spłaszczoną. Zobaczymy, co w szpitalu powiedzą, albo kroplówki, albo poród, albo wypuszczą do domu ( w co nie wierzę ) .
Jednak moje przeczucie z niedzieli mnie nie zawiodło

O nowinach będzie pisał pewnie mój mąż, już się zadeklarował

Trzymajcie się
O matko boska!
Trzymaj się kobieto i niech dzidzia wytrzyma jeszcze trochę w brzucholu aby podrosnąć więcej

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
o rany,Bydgoszczanko
dajecie czadu mamuśki
aż strach tu wchodzić

my też mamy zaproszenie na ślub i wesele 5 czerwca i już zapowiedziałam,że nas nie będzie
czego np.moja teściowa np.nie potrafi zrozumieć
mojego małża na pewno nie będzie,bo pracuje a ja sama z Zu nie pójdę,żeby "chociaż sobie posiedzieć" jak to ona ujęła
posiedzieć to ja moge sobie w domu...
a jak już będę po porodzie to już w ogóle sobie nie wyobrażam
normalnie co niektórzy jak widać mocno w główkę się uderzyli...
Wszystko zrozumiem, ale teściowa proponująca takie rzeczy
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
No jestescie niesamowite , kochana a na kiedy ty mialas termin co
Jezu to sie zaczelo , posypiemy sie jak domino
trzymam kciuki - powodzenia
Kurczę dziewczyny no nie śpieszcie się tak bo i ja wyląduje w połowie maja w końcu
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

zaczynamy dziś 37 tydzień
Za 37 tydzień
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
skoro rożek tylko na wyjście to chyba w ogóle się nie przyda,chyba,że będziecie wieźć w gondoli

no i ja chyba będę miała 3 butle zamiast 1,bo nie wiem kiedy i czy w ogóle małż nas odwiedzi jeszcze przed wyjściem-z drugim dzieckiem jest już trochę więcej logistyki

normalnie chyba zaraz sama zrobię listę co spakować do szpitala w razie co bo niby wszystko się wie,niewiele muszę,ale jednak ....

Marta-to Ty już też zaraz pojedziesz
A to butle też zabierać do szpitala
O tym nie pomyślałam, nie wiem czemu

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1855319 1]kurczę pieczone... to zaczyna się przybliżać, i przybliżać... następna... i kolejna... słabo mi...
[/QUOTE]

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora