Dot.: potrzebuję dekoracjii sali weselnej i kościoła cenie w przyzwoitej okolice toru
nie jestem pewna czy zdajesz sobie sprawę ile pracy, czasu, umiejętności i materiałów trzeba włożyć w dekorację kościoła lub sali. Sama przyznajesz się, że nie potrafisz tego zrobić, ale chciałabyś żeby ktoś zrobił to za "darmo". Ja na co dzień zajmuję się dekoracjami i uważam, że 1000zł za kościół to nie jest dużo (ja biorę 900). Oczywiście zależy czego oczekujesz bo jeśli np tylko bukiety przy ołtarzu to rzeczywiście można to zrobić znacznie taniej. Można też wypożyczyć sztuczne kwiaty i ułożyć je wzdłuż ławek (taniej, ale efekt nie taki sam) Poza tym weź pod uwagę, że dojazd też kosztuje i oczywiście czas, który trzeba na to poświęcić. Jednak najlepszą opcją jest złożyć się na dekorację z innymi parami, które biorą ślub w tym dniu, bo większość kwiaciarni bierze jednakową opłatę za dekorację niezależnie czy jest to na jeden ślub czy na pięć. Co do dekoracji sali to ceny są różne. Musisz się zastanowić, co dla Ciebie jest ważne, a z czego mogłabyś zrezygnować i to przedstawić najlepiej osobiście dekoratorce. Wtedy może będzie taniej. Z doświadczenia wiem, że cena podawana w czasie krótkiej rozmowy telefonicznej nie zawsze jest adekwatna do tego o czym klient myśli. Po prostu nie zawsze wiemy co ma wchodzić w skład dekoracji i podajemy cenę za pełną wersję.
|