Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WYPADAJĄCE WŁOSY - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-14, 06:49   #958
Dariaa
Raczkowanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY - część III

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Skąd jesteś? Mi lekarka rodzinna powiedziała, że moje TSH( niecałe 3) jest dobre, a to, że mam objawy tarczycowe i lekko powiększoną tarczycę( tak jej się wydawało na oko) to może być przyczyną wola obojętnego...
Myślałam, że pójdę na USG i ono wykaże, czy jest wszystko w porządku z tarczycą czy nie. Do lekarza musiałabym czekać kilka miesięcy i wtedy z wynikami iść do niego. Jednak jak mówisz, że Ty masz USG bardzo dobre, a mimo to bierzesz leki na samo TSH to teraz mam w ogóle już misz- masz w głowie:/ Czy iść na to USG, bo nawet jeśli wyjdzie ok to nie znaczy, że tak jest? Dziwne.
Jestem z Gdyni, a do endokrynologa chodze prywatnie do Sopotu, bo sama lekarka mówiła, że państwowego dobrego endokrynologa do szukać ze świeczką w trójmieście. Mój endokrynolog leczy też moją mame. Bardzo ciężko się do niego dostać no ale jakoś dzięki mamie się udało
Ja mam delikatnie powiększony jeden płat (mała wola) ale to jest widoczne chyba tylko okiem lekarza;p ogólnie wszystko jest ok. No ale Tsh miałam bardzo podwyższone. To zależy też od wieku, budowy ciała itd. Mam 19 lat i jestem dość szczupłą i niską osobą. Więc może to TSH też ma z tym jakiś związek, że "dobrze by było gdybym miała 1". A usg tarczycy pokazuje czy nie masz żadnych zmian zapalnych, guzków, jakie masz wymiary tarczycy itd.

Tak więc biore te hormony no bo muszę, żeby normlanie funkcjonować.
Arielko, jak byś miała 4 - to byś mogła się pomartwić, ale prawie 3 to wszystko w normie. Ale kontroluj to raz na pół roku/raz na rok. Ja jestem obciążona genetycznie więc u mnie to była kwestia czasu
Objawy miałam takie: senność (mogłam spać 24/7), mniejsza koncentracja, no i nasilenie wypadania włosów.
Co do nich, musze się pochwalić, że od jakichś 4 dni wypada coraz mniej!! Widzę to przy myciu kiedy wyciągam je z sitka jest ich 70% mniej niż zwykle

Edytowane przez Dariaa
Czas edycji: 2010-04-14 o 06:52
Dariaa jest offline Zgłoś do moderatora