Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 07:18   #980
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Kochane będę miała synka!
Lekarka nie miała wątpliwości! Według usg jest większy o tydzień niż wskazują wyliczenia i wszystko jest ok No to zaczynamy myśleć nad imieniem, bo mieliśmy tylko opcję dla dziewczynki

Wypytałam panią gin o kilka rzeczy i np mimo, że dostalam nowy lek przeciwgrzybiczny mogę chodzić na basen! Podobno wszystkiemu winne są tamtejsze toalety, posadzki, ławki.. A stężenie chloru w wodzie jest kontrolowane i nie stanowi ona siedliska bakterii i grzybów.
Moja niska hemoglobina też jeszcze nie jest groźna, na razie nie dostałam żelaza tylko witaminę b12, a tak duży spadek może być przyczyną zapalenia oskrzeli i antybiotyków, które niedawno brałam..
Mam jeść 1-2 razy w tygodniu wątróbkę z natką i popijać to sokiem pomarańczowym, dużo kaszy gryczanej i strączkowych,suszone morele, więcej jajek i nie łączyć tych potraw z nabiałem, który zmniejsza wchłanianie żelaza

Astorianko z tego co słyszałam i też dodatkowo wyczytałam jedo to dobry wybór Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale biorę pod uwagę jedo fyn 4.. głównie ze względu na wielkość gondoli i spacerówki, możliwość podniesienia oparcia w gondoli ,lekkość prowadzenia ( próbowałam, łatwość składania, pompowane 4 koła + przednie obrotowe, cena, możliwość zamontowania fotelika Maxi Cosi, duży koszyk..
Ale wizualnie wolę te bardziej staromodne wzory..które nie są tak zwinne..ale maja inne plusy
gratuluje synka nie ukrywam ze tez bym chciala syneczka ale jak bedzie dziewczynka to tez super
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
anaaaanaa gratuluje synka

Ja dzis byłam u lekarza ale usG NIE BYŁO tydzień temu miałam genetyczne. Zadałam jej mnóstwo pytań i teraz juz wiem więcej ja mam słabe wyniki anemia dość znacząca no i dostałam zwiekszoną dawke żelaza. Poza tym mam iśc do Urologa cały czas wychodzą mi jakies krwinki w moczu i bakterie Robiłam posiew wszytko było ok a wyniki coraz gorsze. Kiedys już tak miałam nawet robiłam USG nerek bo próbowali mi wmówić że mam coś z nerkami USg wyszło idealnie a wyniki moczu za każdym razem złe Kolejna wizyta za miesiąc więc troche minie zanim zobacze mojego maluszka. A dzis po powrocie od lekarza miałam mały strach Kucając kuchni i tłukłam kotlety i bardzo szybko sie podniosłam i taki mnie skurcz podbrzusza złapał że się wyprostować nie mogłam usiadłam i wzięłam nospe przeszło po minucie ale bardzo się wystraszyłam. Potem wziełam kapiel w wannie troszkę mnie rozluźniło Mam nadziej że to nic powaznego
no kochana uwazaj na siebie
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja płci się dowiem dopiero na połowionkowym czyli gdzieś za 2-3 tygodnie. Ale chciałam napisać, że już jestem w 100% pewna - to mój maluch tak w brzuchu szaleje W sobotę miałam jeszcze małe wątpliwości, ale wczoraj czułam to znowu, a dzisiaj (teraz) to już tak czadu daje, buja się z lewej na prawo i jestem pewna, że to dziecko bo takiego uczucia wewnątrz ciała jeszcze nigdy nie miałam i instynkt podpowiada mi, że to maluszek.

No i jeszcze się pochwalę - a co Zrobiłam dzisiaj małe zakupy - spódnica na gumie, 2 pary balerinek i 2 bluzeczki zostały zakupione - aha i pochowałam za małe ubrania z szafy bo w sumie i tak ich nie zakładam, tylko mi miejsce zajmowały... Tak się zastanawiam czy je jeszcze w ogóle kiedyś założę...?
ja tez juz chce poczuc maluszka no i gratuluje zakupow i czekam na ich fotki
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ach dostałam dziś witaminki Lekarz pozwolił mi samej wybrać, jakie chcę (koszt) zasugerował tylko kilka i powiedział, na co zwracac uwagę. Ale mam koleżankę w aptece, wiec z wyborem problemu nie było. Padło na PRENATAL CLASSIC (100 tabl. za 35,90zł).
Poza tym koniec z Luteiną , ale na bóle w podbrzuszu dostałam Aspargin (magnez+potas) 3dx2t, który pomoze też na skurcze łydek. A i w razie potrzeby No-Spę.
ooo wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzis w nocy skurcz mnie probowal zlapac i wogole dosc czesto czuje take stany przedskurczowe w lydkach .... chyba trzeba polknac tabliczke czekolady .... najlepiej gorzkiej blee
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora