Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-14, 11:50   #746
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

A do wszystkich...witajcie, w koncu was odnalazlam ... coraz bardziej leniwa sie robie i zabiegana ale chce wszystko miec zalatwione co chodzi o sprawy papierkowe (obywatelstwo, macierzynski, becikowe.....), mam juz wszystkie dokumenty wypelnione i skompletowane za wyjatkiem aktu urodzenia oraz wpisu do "Libro de Familia" (Ksiazeczka rodzinna)...to juz po narodzinach malej

U mnie juz po USG w 33 tyg, badaniach i wszystko ok, mala ulozona jak do porodu od 4 tygodni...wystawia tyleczek na wysokosci mojego pepka , a nózki wbija mi pod zebra...

Zostaly mi 2 lekcje przedporodowe, a w ubiegla niedziele wybralam sie na porodówke do mojej sasiadki (jest polozna w szpitalu, w którym bede rodzic) i ogladalam pokoje , dyzurke, wypilam kawusie z innymi poloznymi...teraz moge spokojnie tam sie wybrac no ale trzeba jeszcze zaczekac...

Mam juz przygotowany pokój malej, ciuszki oraz torbe do szpitala, nigdy nic nie wiadomo ...i trzeba byc przygotowanym.
Teraz rozwazam depozyt pepowiny w banku...na 20 lat w celach leczniczych..a ceny sa od 2 tys.€ w góre lub oddanie gratis do baku dla dzieci potrzebujacych.

Ja czuje sie dobrze, czasami budze sie w nocy , bo mnie bola plecy lub chce mi sie mleka ... a tak ogólnie to wszystko ok. Ja schudlam, a mala Amelia rosnie jak na drozdzach... od ciazy do dnia dzisiejszego mam na plusie 8 kg , gdyby nie brzuch mozna byloby powiedziec , ze nie jestem w ciazy....

Pozdrawiam i do uslyszenia

...do porodu przewidzianego zostalo 38 dni..uffffffff jak to dobrze, ze juz tylko 38 dni!!!

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-04-14 o 11:51
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora