Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-04-14, 17:04   #3204
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Rano:
oczyszczanie: żel Oriflame Tea Tree
tonizowanie: tonik Under Twenty delicate formula
krem: Oriflame Mint Tea SPF6 (do niedawna Collistar Fluid żel do cery mieszanej i tłustej)

Wieczorem:
ewentualny demakijaż (rzadko się maluję): Ziaja Mleczko ogórkowe
oczyszczanie: Oriflame Tea Tree (czasami Garnier podstawa pielęgnacji peeling w kremie - ale rezygnuję, bo za mocny)
tonizowanie: dwie opcje
1. Under Twenty delicate formula
2. Tonik z BU z kwasami AHA/BHA 10%
krem: dwie opcje
Ad1. krem Bambino z cynkiem LUB Ziaja Calma HLC
Ad.2 nic

Teraz odnośnie produktów na mojej cerze:
- tonik z kwasami: moja cera po nałożeniu go piecze ok. minutę, potem przestaje, potem świece się jakby mnie ktoś polerką przejechał Mimo stosowania ponad miesiąc cera mi się nie łuszczy, nie zauważyłam poprawy. Zaniechałam przez niego używania peelingów, czytałam, że może je zastąpić. Zaczęłam go używać nawet codziennie i też nic.
- krem Bambino i Ziaja - używam ich wyłącznie na noc, gdyż za długo się wchłaniają i się po nich świecę.
- mleczko Ziaja - mam po nim lekko podrażnioną cerę, zamierzam zrezygnować
- Collistar - lekko piekła mnie po nim twarz, poprawy stanu cery brak
Nie wiem czy przeoczyłam czy też nikt jeszcze nie zwrócił Ci faktycznie uwagi na to, że przy tym toniku z BU konieczne na dzień są wysokie filtry, żeby nie nabawić się przebarwień!
Ja bym wywaliła z rana ten żel do oczyszczania Oriflame. Jeżeli sam tonik Ci nie wystarcza, to kup jakiś łagodny żel - Calmę Ziaji albo używaj żelu do higieny intymnej.
Na wieczór po toniku z BU (ok.30 minut po) Humektan.
Tak naprawdę masz w tej chwili w pielęgnacji tylko mocne ,,złuszczacze" i tłuste kremy. Nic tam nawilżającego specjalnie nie ma, więc przesuszenie mnie nie dziwi.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując